Bütçe yasa tasarısı bugün oylanacak

Haber Giriş : 27 Aralık 2005 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu tasarısının maddelerinin görüşülmesi tamamlandı. Tasarının tümü üzerinde bugün TBMM'de oylama yapılacak.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen tasarının dört maddesi daha kabul edildi. Tasarının tümü üzerindeki konuşmalar ve oylama için bugün saat 13:30'a kadar oturuma ara verildi. Tasarının maddelerinin görüşmeleri tartışmalı geçti. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yerine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın oturmasına, CHP'li milletvekilleri tepki gösterdi.

Görüşmeler sırasında Maliye Bakanı Unakıtan ise, 'Unakıtan' soyadlı kişilerin kurduğu şirketleri soran CHP'li milletvekillerine, ''ne yiyecek bu çocuklar? Benim çocuklarım da çocuk sahibi insanlar. Adama soyadımı taşımamı diyeceğiz, devlete girip de ihale mi almışlar?'' diye sordu.

CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt de, Maliye Bakanı Unakıtan'ın ''Atatürk gibi bütçe yapıyoruz'' dediğini, ancak Atatürkçü Düşünce Derneği'ne bütçeden ayrılan payı kestiğini savundu.

Öğüt, Ardahan'a yatırım yapılmadığını belirterek ''Ermenistan lobisi, Ardahan'ı sınırları içerisinde gösteriyor'' diye konuştu. Öğüt AKP'li milletvekillerinin tepkisi üzerine sözlerini düzelterek tutanaklardan çıkarılmasını istedi. Genel kurul, bütçe tasarısının tümü üzerindeki konuşmalar ve oylama için saat 13:30'da açılacak.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber