Akademik Personelin Nakline 3 Yıl Sınırı Geldi

2006 yılı merkezi yönetim bütçesinin görüşmeleri TBMM'de tamamlandı. Bu görüşmelerde akademik personel açısından önemli bir düzenleme yapıldı. Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmelerde öğretim üyesi dışındaki akademik personelin 657 sayılı Kanun kapsamındaki kamu kurumlarına geçişleri yasaklanmaktaydı. Ancak bu husus Genel Kurulda hafifletilmiştir. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Aralık 2005 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel Kurulunda "Kadroların kullanımına ilişkin hususlar"ı düzenleyen 23'üncü maddesinin 6. fıkrasının son hali şu şekilde kabul edilmiştir.

"Genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri, yapacakları açıktan veya naklen atamalarda ilgili mevzuat hükümlerine uymanın yanında, mevcut personelinin rasyonel dağılımı yoluyla daha verimli şekilde kullanımını sağlamak ve azami tasarruf anlayışı ile hareket etmek zorundadırlar. Öğretim üyeleri dışındaki öğretim elemanları; Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre yapılacak atamalar hariç, göreve başladıkları yükseköğretim kurumunda en az üç yıl çalışmadıkça 657 sayılı Kanuna tabi kadrolara naklen atanamazlar. "

Bu yeni hale göre, öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanının 657 sayılı Kanuna tabi kadrolara naklen atanabilmesi için 3 yıl çalışmış olma şartı getirilmiştir.

2547 sayılı Kanuna göre Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent öğretim üyesi olarak kabul edilmektedir. Dolaysıyla bu unvanda yer alan personel için 3 yıl şartı aranmayacaktır. Ancak bu unvan dışındaki öğretim görevlisi, uzman, araştırma görevlisi gibi akademik kadrolarda yer alanların 657 sayılı Kanuna tabi kadrolara atanabilmesi için 3 yıl şartı getirilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber