Kazada ölen öğretmenlerin okulunda yas var/ Video

Eğitime ara verilen okulda öğretmenler ve veliler gözyaşlarına boğuldu

Haber Giriş : 02 Mayıs 2013 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'deki kazada hayatını kaybeden Sevim-Erdoğan Öz İlkokulu Müdürü Vedat Ali Gür ve sınıf öğretmeni Sümeyra Bozkurt'un mesai arkadaşları, öğrenciler ve veliler büyük üzüntü yaşadı.

*Öğretmenleri taşıyan midibüs baraja düştü: 8 ölü

*Kayseri'deki kazada ölenlerin isimleri belli oldu/ Video

*Kazada ölenlerin cenazeleri yakınlarına teslim edildi

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bulunan Sevim-Erdoğan Öz İlkokul'unda kaza nedeniyle bugün eğitime ara verildi. Sabah erken saatlerde kazadan habersiz çocuklarıyla birlikte okula gelen veliler, okul koridorlarında aldıkları acı haber karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Kazada ölen Sümeyra Bozkurt'un sınıfında yardımcı personel olarak görev yapan Leyla Özcan, kazadan büyük üzüntü duyduğunu belirterek gözyaşları içinde, ''O bizim neşe kaynağımızdı. Bizim canımızdan bir parça gitti. Öğrencileri öksüz kaldı. Onu çok özleyeceğiz'' diye konuştu.

Güler Irmak isimli veli ise, özel eğitim öğretmeni Sümeyra Bozkurt'un tüm veliler tarafından çok sevildiğini söyleyerek ''Haberi televizyondan öğrendiğimizde şok geçirdik. Öğrencileri ve biz onu çok özleyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Bozkurt'un sınıfındaki tahtada kazadan bir gün önce öğrencileri için tahtaya yazdığı Nasrettin Hoca fıkralarından alıntı yaptığı, ''Yorgan gitti, kavga bitti, demiş. Gürültü sesinden uyanmış, gürültünün nedenini merak etmiş'' cümleleri dikkat çekerken, tatil olmasına rağmen okula gelen Can Acar ve Emirhan Atar isimli öğrenciler ise, ''Biz hepimiz çok üzüntülüyüz. Acımız çok büyük. Öğretmenlerimizi çok özleyeceğiz'' dedi.

Okulun Müdürü Vedat Ali Gür'ün odasının kapısına ise öğretmen arkadaşları tarafından Türk bayrağı asıldı.

İHA

Kazada ölen öğretmenlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi yakınlarında bindikleri midibüsün ki Çamlıca 3 Sulama Barajı'na düşmesi sonucunda hayatlarını kaybeden 8 öğretmen ve yakınlarından 6'sı için Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde tören düzenlendi.

Gülşehir Belediyesi Taziye Evi'nde düzenlenen tören, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Törende konuşan Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, acılarının büyük olduğunu belirterek, elim kazada hayatını kaybeden eğitimciler ile yakınlarına Allah'dan rahmet, geride kalan yakınları ve sevenlerine başsağlığı diledi. Büyükfırat, kaza nedeniyle Milli Eğitim Müdürü Nabi Avcı'nın da kendilerine taziye mesajı gönderdiğini belirterek, Avcı'nında kazadan büyük bir üzüntü duyduğunu ifade etti.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ise aşanan talihsiz bir kaza sonucunda hayatlarını yitiren eğitimcilerle yakınlarının acılarını yüreklerinde hissettiklerini dile getirdi.

Törende daha sonra Sevim-Erdoğan Öz İlkokulu öğrencisi Kübra Nur Küçük, öğretmenlerine duydukları sevgiyi dile getiren bir konuşma yaptı.

Kazada hayatını kaybeden Sevil-Erdoğan Öz ilkokulu Müdürü Vedat Ali Gür'ün çocukları Emirhan ve Gökçe'nin birbirlerine sarılarak güçlükle ayakta durdukları görüldü.

Cenaze törenine katılan öğretmenlerin arkadaşları ve yakınları da taziye evinde arkadaşlarının tabutlarına sarılarak gözyaşı döktü.

Nevşehir milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Emniyet Müdür Mehmet Yüksel, kaymakamlar, belediye başkanları ile kazada hayatını yitirenlerin yakınları, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaşın katıldığı tören sonunda İl Müftüsü Yakup Öztürk, dua etti.

Daha sonra kazada hayatını kaybeden 6 kişi için Gülşehir Kurşunlu Camii'nde ayrı ayrı cenaze namazı kılındı.

Kaza sonrasında hayatını kaybeden Sevim Erdoğan Öz İlkokulu Müdürü Vedat Ali Gür, Nevşehir'in Kozaklı ilçesi, Handan Aydın Gülşehir'e bağlı Abuşağı beldesi, Sedat Selvi Gülşehir'e bağlı Karacaşar beldesi, Sümeyra Bozkurt, oğlu Eren Bozkurt ve annesi Serpil Yücetürk da Gülşehir ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Münife Koçak ve oğlu Selim Koçak'in cenazeleri ise toprağa verilmek üzere dün Kayseri'den Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine gönderilmişti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nı fırsat bilerek günübirlik olarak Kayseri Kapuzbaşı Şelalesi'nde piknik yapmak için Gülşehir'in Karacaşar beldesine ait midibüsle yola çıkan Karacaşar İlkokulu ile Gülşehir Sevim-Erdoğan Öz İlkokulu'nda görev yapan öğretmen ve yakınları ile çalışanlarının yakınlarını taşıyan midibüsün, Kayseri'nin Yahyalı ilçesi yakınlarındaki Çamlıca–3 Sulama Barajı'na düşmüş ve 8 kişi ölmüş,32 kişi de yaralanmıştı.

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber