Harcırah'ta, ikamet mahalli ne demektir?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ocak 2006 22:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU: Mesleki eğitim merkezinde teknik öğretmen olarak çalışıyorum Sanayi iş birliği (Kordinatör öğretmen)adında görev yaptığım ilçeden 55 Km uzaklıktaki bir ilçeye her hafta gidiyorum, yolluk ödenip ödenmiyeceğii noktasında bilgi olmak istiyorum

CEVAP: 6245 sayılı Harcırah Kanunun 3/g bendinde "Memuriyet mahalli" şu şekilde tanımlanmıştır."Memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgahının bulunduğu şehir ve kasabaların belediye sınırları içinde bulunan mahaller ile bu mahallerin dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu şehir ve kasabaların devamı niteliğinde bulunup belediye hizmetlerinin götürüldüğü veya kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerleri;"

Bu tanımda esas olan belediye hizmetlerinin götürüldüğü yerdir.

Ankara için örnek verecek olursak, bir memurun Etimesgut'dan Hacettepe Üniversitesi hastanesine gelmesi halinde harcırah verilmez. Çünkü Etimesgut, Ankara büyükşehir belediyesi sınırları içindedir. Yine bir memurun Gölbaşına sağlık için sevkli gitmesi halinde de harcırah verilmez. Zira Ankara Büyükşehir belediyesi Gölbaşına belediyesine hizmet götürmektedir.

Durumunuzu yukarıdaki açıklamalara göre değerlendiriniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber