40+40 zammı bayram sonrasına kaldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ocak 2006 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Görüşme Mutabakat Metninide yer alan 40+40 zammının ne olduğuna dair hiçbir yetkili açıklama yapmamaktadır.

Toplu görüşmelerden sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali ŞAHİN ise herhalde memurlarla ilgili işleri yeterince önemli görmediğinden sendikaların görüşme taleplerine olumsuz yanıt vermektedir.

Ancak, nihayet bu konuda olumlu bir gelişme yaşanmıştır. Maliye Bakanlığı bugün sendikalarla görüşecektir. 40+40 zammına ilişkin olarak, yetkili konfederasyonlar olan Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen'le mutabakat sağlandıktan sonra hazırlanan kanun tasarı taslağı Bakanlar Kuruluna sunulacaktır. Bu tasarı Bakanlar Kurulunca uygun görülürse TBMM'ye sunulacak. Daha sonra da kanunlaşacaktır. Bu süreçten dolayı 40+40 zammının bayram sonrasına kalması kesin gibidir.

Burada şu hususu belirtmek gerekmektedir. 2005 yılında imzalanan mutabakat metninde şu konuda mutabık kalınmıştır.

"2- Genel zamma ilaveten çeşitli adlarla ek ödeme almayan kurumlarda çalışan yaklaşık 1.377.000 memura (temsil ve görev tazminatı alanlar ile kadro karşılığı sözleşmeli personel hariç) Ocak ayından itibaren 40 YTL ve Temmuz ayından itibaren ise bu meblağa 40 YTL daha ilave edilerek 80 YTL denge tazminatı ödenmesi, (Döner sermayeli kuruluşlarda aylık döner sermaye payı 40 ve/veya 80 YTL'nin altında olan personel için aylık en az döner sermaye ödemesi ise ilgili kurumun havuzundan karşılanmak üzere bu tutarlara eşitlenecektir.) denge tazminatı ödenmesi öngörülen personelin kapsamına ilişkin çalışmalarda konfederasyon temsilcileriyle görüşülmesi, "

Buna göre, Kanun Şubat ayında da çıksa, 40+40 zammı Ocak ayından itibaren geçerli olacaktır ve gerekiyorsa geriye yönelik ödeme alınacaktır.

Bir diğer sıkça sorulan soru ise öğretmenlerin bu ödemeyi alıp almayacağına ilişkindir. Sayın Mehmet Ali Şahin, Başbakan Yardımcısı olarak bu ödemenin öğretmenlere de verileceğini bizzat medya önünde açıklamıştır. Öğretmenlere bu zammın verilmemesi yönündeki haberlerin veya spekülasyonların gerçeklemesi halinde Sayın Şahin'in istifa etmesi zorunluluk olacaktır. Biz memurlar.net olarak bu tür bir durumun yaşanmayacağını düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber