Akdağ'ın verdiği sözü Müezzinoğlu tutacak mı?

Sağlık çalışanları önceki Bakan Recep Akdağ tarafından verilen "2013 yılında unvan değişikliği sınavı açacağız" sözünün yeni Bakan Mehmet Müezzinoğlu tarafından hayata geçirilmesini istiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Mayıs 2013 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akdağ'ın verdiği sözü Müezzinoğlu tutacak mı?

Bir çok sağlık personeli kendi branşında ve farklı branşlarda bölüm bitirmesine rağmen Sağlık Bakanlığı'nın ünvan değişikliği sınavı yapılmadığından halen eski branşında ve ünvanında çalışmak zorunda bırakılmaktadır.Çalışan personel ünvan değişikliği sınavı olmamasından dolayı bazı bölümlerde maaş ve intibakını yaptıramamaktadır.

İşe Att giren sonra paramediklik okuyan biri paramedik gibi çalıştırılıyor ancak bir tayin yada özlük hakkı işlemi sırasında ATT gibi işlem görüyor.

Sağlık personelinin mağduriyetinin giderilmesi adına acilen ünvan değişikliği sınavı yapılıp yeterli miktarda kontenjanla bu sorun çözülmelidir. Hatta Üniversitenin verdiği diploma ve hali hazırda personelin sağlık çalışanı olarak görev yaptığı düşünülürse sınava gerek kalmadan mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir.

http://www.memurlar.net/haber/285058/ linkteki haberimizde eski bakan Sayın Recep Akdağ'ın açıklamalarına Ünvan değişikliği Sınavının bu yıl yapacağını söylemişti. Sağlık Bakanın değişmesi ile bu sınav biraz rotar yapmış durumda olabilir. Sağlık Personeli Sayın Müezzinoğlun'dan bu sınav hakkında açıklama beklemektedir.

sepetyus
Forum editörü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber