Uyarılarımız Dikkate Alındı ve KPSS Yerleştirmelerindeki Cinsiyet Ayrımcılığı Kaldırıldı

Haber Giriş : 12 Aralık 2003 00:26, Son Güncelleme : 02 Haziran 2018 14:43
Uyarılarımız Dikkate Alındı ve KPSS Yerleştirmelerindeki Cinsiyet Ayrımcılığı Kaldırıldı

Uyarılarımız Dikkate Alındı ve KPSS Yerleştirmelerindeki Cinsiyet Ayrımcılığı Kaldırıldı

Bir hafta önce, ÖSYM tarafından yapılacak KPSS yerleştirmelerindeki hukuki yetersizlikleri (Bölüm sınırlamları, askerlik şartı, ikinci kez yerleşme ve cinsiyet ayrımcılığı) manşet haber dizisi olarak yayınlamış ve ziyaretçilerimizi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e bir dilekçe göndermeye davet etmiştik. Bazı gazete köşe yazarlarının da katkısı ile bu sorunlardan birisi olan cinsiyet ayrımcılığı sorunu çözümlenmiştir. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Şahin yaptığı açıklamada; Anayasanın ve yasaların cinsiyet ayrımına izin vermediğini ve "cinsiyet ayrımcılığı koşulu nedeniyle başvuramayan kadın adayların, tercih formunu en geç 19 Aralık 2003 Cuma günü saat 17.30'a kadar, 'Karyağdı Sokak No:28 Aşağı Ayrancı-Ankara' adresindeki ÖSYM Ankara Bürosu'na veya Bilkent'teki ÖSYM Danışma Bürosu'na elden teslim etmeleri ya da tercih formlarını belirtilen tarihe kadar ÖSYM-SHB Müdürlüğü 06538 Bilkent/Ankara adresine posta ile göndermeleri halinde atama işleminde değerlendirilme imkanı tanınacağını" belirtmiştir. Başta, yaşadığı sorunu gazete köşelerine güzel bir şekilde yansıtan Sayın Özlem Şahin'e, Sayın Bakan'a dilekçe gönderen ziyaretçilerimize ve gazetelerdeki köşe yazarlarına, mağduriyet yaşayan adaylar adına teşekkür ediyoruz. Ve yine umuyoruzki, askerlik şartından dolayı farklı bir açıdan yine "cinsiyet ayrımcılığına" tabi tutulan erkek adaylarda haklarını arama konusunda azami gayreti gösterir.

Sitemizin geçen hafta yayınladığı haberler

ÖSYM'nin KPSS Yerleştirmelerindeki Hukuki Yetersizliği 1: İkinci Kez Yerleşme

ÖSYM'nin KPSS Yerleştirmelerindeki Hukuki Yetersizliği 2: Bölüm Sınırlamaları

ÖSYM'nin KPSS Yerleştirmelerindeki Hukuki Yetersizliği 3- Cinsiyet Ayrımcılığı

ÖSYM'nin KPSS Yerleştirmelerindeki Hukuki Yetersizliği 4- Askerlik Şartı


Kamu kuruluşlarındaki kadrolara başvurabilmek için aranan 'erkek olmak' koşulunun kaldırıldı ve başvuru süresinin uzatıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bazı kamu kuruluşlarındaki kadrolara başvurabilmek için aranan "erkek olmak" koşulunun kaldırılarak, başvuru süresinin uzatıldığını bildirdi.

Şahin, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne ait "İnşaat Mühendisliği", Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne ait "Hava Trafik Kontrolörü Adayı" ve Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürlüğü'ne ait "Muhasebeci" ve "Eksper" kadroları için, "erkek" olmak koşulunun ilgili genel müdürlüklerce istendiğini ve yerleştirmeyi yapacak ÖSYM tarafından verilen ilanlarda bu koşulun yer aldığını ifade etti.

"Anayasanın ve yasaların cinsiyet ayrımına izin vermediğini" vurgulayan Şahin, açıklamasında şunları söyledi:

"Dolayısıyla, herkesin hiçbir ayrıma tabi tutulmaksızın kanun önünde eşitlik ilkesine göre, kamu hizmetine girme ve yararlanma hakkını düzenleyen temel normlar karşısında, bu işlemin düzeltilmesi için Bakanlığımızca ÖSYM'den başvuru süresinin uzatılması istenmiştir.

Yapılan değerlendirme sonucunda, yukarıda belirtilen koşul nedeniyle başvuramayan kadın adaylar tercih formunu en geç 19 Aralık 2003 Cuma günü saat 17.30'a kadar, 'Karyağdı Sokak No:28 Aşağı Ayrancı-Ankara' adresindeki ÖSYM Ankara Bürosu'na veya Bilkent'teki ÖSYM Danışma Bürosu'na elden teslim etmeleri ya da tercih formlarını belirtilen tarihe kadar ÖSYM-SHB Müdürlüğü 06538 Bilkent/Ankara adresine posta ile göndermeleri halinde atama işleminde değerlendirilme imkanı tanınması sağlanabilecektir."
haberx.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber