Şubatta 10 Bin Öğretmen Alınacak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, atama bekleyen öğretmen adaylarına bayram müjdesi verdi. Bakan Çelik, şubatta mutlaka öğretmen ataması yapacaklarını; sayının ise en az 10 bin olacağını söyledi. 2006 yılı için alacakları toplam kadronun yarısını şubatta kullanacaklarını açıklayan Çelik, toplam kadronun 25 bine çıkması için çalışma yürüttüklerini belirtti. Her yıl kamuda en fazla kadronun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıldığını hatırlatan Çelik, ?Bu yıl da bu böyle olacak.? dedi.

Haber Giriş : 13 Ocak 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006 yılı için alacakları toplam kadronun yarısını şubatta kullanacaklarını açıklayan Çelik, toplam kadronun 25 bine çıkması için çalışma yürüttüklerini belirtti. Her yıl kamuda en fazla kadronun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıldığını hatırlatan Çelik, ?Bu yıl da bu böyle olacak.? dedi. Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, şubat ayı içinde en az 10 bin öğretmen alınması planlanıyor. 2006 yılı için kullanılacak toplam öğretmen kadrosu henüz belli olmazken, bu rakamın 20-25 bin arasında olması bekleniyor.

2006'da devlette memur alımı ?emekli olanların yüzde 80'i ve tüm kamu için toplam 21 bin kadro' şeklinde olacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nda geçen sene 20 binden fazla öğretmen emekli olurken, bunun yüzde 80'i 16 bini geçiyor. 10 bin de genel kadrodan almayı planlayan bakanlık, 2006 yılında 25 bin civarında öğretmen almayı hedefliyor. Ağustos veya eylül ayında da geçen seneki gibi 20 bin civarında sözleşmeli öğretmen atanması planlanıyor. Şubatın ortalarında yapılacak atama için ay başında internet üzerinden yeni başvuru alınacak. Öğretmenliğe geçen sene memurluk sınavına giren öğretmen adayları başvuru yapabilecek. Geçen seneki sınava 170 bin öğretmen adayı girmiş, 10 bini kadrolu, 20 bini de sözleşmeli olarak istihdam edilebilmişti. Bakanlık başvuru taban puanlarını da düşüreceği için puanı düşük adayların da öğretmenlik şansı olacak. Bir taban puan belirleneceği için memurluk sınavına öğretmen adayı olarak girenlerin tamamı başvuramayacak; ancak yine de 25 bin civarında bir başvurunun olması bekleniyor. Başvuru taban puanları ve hangi branştan kaç kişinin alınacağı ise şubat ayı başında açıklanacak; ancak en fazla sınıf öğretmeni alınacak. Sınıf öğretmenliği branşının dışında bakanlığın en fazla ihtiyaç duyduğu İngilizce, bilgisayar, fen bilgisi, Türkçe ve ilköğretim matematik branşlarına da diğer branşlara göre daha fazla kadro verilecek.

Şubat ayındaki atamaya geçen sene merkezî olarak başvurup da halen sözleşmeli olarak çalışan öğretmenler de başvurabilecek. İlk kez geçen sene sözleşmeli 20 bin öğretmen merkezden puan üstünlüğüne göre atandığı için, yeni atanacak öğretmenlerin büyük bir kısmını sözleşmeli öğretmenler oluşturacak. Sözleşmeli çalışıp da kadrolu atanan öğretmenler ise isterlerse eğitim-öğretim yılı sonuna kadar sözleşmeli çalıştıkları okulda görevlerine devam edecek; istemezlerse kadrolu atandıkları okullarda görevlerine başlayabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, geçen sene 20 bin kadrolu, 20 bin de sözleşmeli öğretmen ataması yapmıştı.

Öğretmen adayları memnun

Geçen sene ağustos ayında yapılan öğretmen atamasını 2 puanla kaçırdığını belirten Gazi Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü mezunu Ahmet Kaya, aylardır şubat ayında atama yapılıp yapılmayacağını öğrenmeye çalıştığını; ancak kimsenin bilgi vermediğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı, internet siteleri ve gazeteleri arayarak bilgi almaya çalıştığını anlatan Kaya, herkesin farklı bir şey söylediğini belirtti. Askerlik sorunu olduğu için bir an önce öğretmenliğe başlayıp askere gitmeyi planladığını kaydeden Kaya, "Eğer kadro varsa neden illa ağustos ayı beklensin ki? Hemen atama yapsınlar. Öğrenciler öğretmen beklerken biz de atanmayı bekliyoruz." dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber