İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Torba tasarıda neler yok?

Dün Meclise sevk edilen torba tasarıda bir süredir gündeme gelen çok sayıda konunun hiçbirinin yer almadığı görülmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Mayıs 2013 00:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Torba tasarıda neler yok?

Tasarıda, Devletin gençleştirilmesine yönelik düzenlemeler yer alırken, 2012 yılı toplu sözleşme görüşmelerinde ayrıntılı olarak ele alınan;

1- Sözleşmelilere kadro

2- Disiplin affı

3- Bir derece

gibi 3 ana düzenlemenin hiçbiri tasarıda yer almamıştır. Ayrıca Bakan Çelik tarafından defalarca gündeme getirilmiş olmasına "rotasyon" düzenlemesi de bu tasarıda yer almamıştır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in tüm sosyal kesimleri umutlandırdığı bu düzenlemelerin tasarıda yer almaması çok büyük bir hayal kırıklığı oluşturmaktadır.

Hatırlanacağı üzere, Bakan Faruk Çelik'in ara ara gündeme getirdiği 657'de reform taslağı çalışmalarının gerçekleşme şansının çok düşük olduğunu belirtmiştik. Zira 2014 seçim yılıdır ve kimse seçimden önce çok büyük tepki doğuracak bir yasal düzenleme yapmak istemez.

Ancak öyle görülüyorki, sözleşmelilere kadro, disiplin affı ve bir derece gibi düzenlemeler de bir seçim yatırımı olarak 2014 yılına bırakılmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber