Yeni Bir KPSS Sınavı Yapılacak mı?

"2006 yılı içerisinde yeni bir KPSS yapılacak mı yapılmayacak mı?" Sitemize son aylarda en çok iletilen soru budur... Öncelikle şu hususu belirtmek gerekmektedir. Yeni bir sınav yapılıp yapılmayacağına karar verme yetkisi bürokratik düzeyde Devlet Personel Başkanlığına, siyasal düzeyde ise Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ali Şahin'e aittir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2006 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS sınavı; tüm memurlara yönelik olan KPSS-B; müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılığı gibi kadrolara yönelik olan KPSS-A ve öğretmenlere yönelik olan KPSS-Öğretmenlik olmak üzere 3'e ayrılmaktadır. KPSS-B'nin ve KPSS-A'nın ne olduğuna ilişkin detay için tıklayınız.

2005 yılı Temmuz ayında yapılan KPSS sınavı KPSS-A ve KPSS-Öğretmenliğe yönelik olmuştur. Tüm memurlara yönelik KPSS-B sınavı ise son olarak 2004 temmuz ayında yapılmıştır.

KPSS Yönetmeliğinde yapılan son değişikliğe göre yeni bir sınav yapılana kadar 2004 Temmuz KPSS sonuçları geçerlidir. Yani 2006 yılında yeni bir KPSS yapılmamış olsa dahi, 2004 KPSS'nin geçerliliği devam edecektir. Konuya ilişkin olarak yönetmeliğin 11'inci maddesinde yer alan hüküm şu şekildedir: "KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder."

Mevzuat hükümler bu şekilde olmasına rağmen 2006 yılı içerisinde yeni bir sınav yapılması gündemde olup, bu konudaki resmi açıklama henüz yapılmamıştır.

Resmi açıklama yapıldığında, bu açıklama sitemizde yer alacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber