Okul dönüşümleri için bugün son gün

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Mayıs 2013 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul dönüşümleri için bugün son gün

Milli Eğitim Bakanlığının 15.05.2013 tarih ve 980028 sayılı “Yer Değiştirmeler” konulu yazısının 1.maddesindeki;"İlköğretim okullarının bağımsız ilkokul ya da ortaokul şeklindeki yapılandırılması işlemleri, öğretmen ve yönetici norm kadrolarının güncellenebilmesi bakımından dönüşüm onay işlemleri Mayıs ayı sonu itibarıyla tamamlanarak, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı ders kesimi tarihinde dönüştürülen ve kapatılan okulların öğretmen ve yönetici norm kadro güncelleme işlemleri sona erdirilecektir. "Norm Kadro" güncellemeleri 20 Mayıs-21 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacaktır." açıklaması ile okul dönüşümlerinin Mayıs ayı sonu itibarıyla tamamlanmasını istemektedir.

Yine aynı maddede bu seferde "Norm Kadro" güncellemelerinin 20 Mayıs-21 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacağını açıklamış bu konuyla ilgili duyurusunda yayınlamıştır. Norm kadro güncelleme işlemleri bugünden itibaren başlamış bulunmaktadır.

Bu duruma göre; "Norm Kadro" güncellemeleri 20 Mayıs-21 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacağından ve bugün içinde norm kadro modül güncellemesi başladığından okul dönüşümlerinin Mayıs ayı sonu itibarıyla değil, bugün itibari ile tamamlanması gerekmektedir.

Yada okul dönüşümlerinin tamamlanması beklendikten sonra "Norm Kadro" güncellemelerinin yapılması gerekmektedir. Okul dönüşümleri tamamlanmadan "Norm Kadro" güncellemelerinin yapılması hiç bir işe yaramaz. MEB'de kıyamet kopmak üzeredir. Normlar yanlış belirlenecek, Öğretmenler mağdur olacak, öğrenciler başka okullara aktarılacak veli ve öğrenciler mağdur olacaktır.

Norm kadroların yeniden belirlenme sürecinde okulda bulunan öğretmenlerce norm kadroların branşlarında doğru olarak belirlenip belirlenmediği titiz bir şekilde takip edilmelidir. Bu konuda yukarıda hazırladığımız haberlerden faydalanılmalıdır.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber