Maliye Bakanlığı, Bu Kadarla mı Kalacak?

"İstek üzerine yapılan naklen atamalar ve bazı eş durumu atamaları"... Ortada iki hüküm var. Birincisi 2003 yılında yürürlüğe konulmuş, ikincisi ise 2005 yılında. 2003 yılında yürürlüğe konulan hüküm hakkında, idare mahkemelerinin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesince iptal kararı verilmiş... Ama mahkeme kararı 2005 yılının sonuna doğru yayımlanmış... Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2006 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İdare mahkemelerinin 2003 yılındaki hükmü Anayasa Mahkemesine taşımasına ilişkin süreç devam ederken, TBMM'nin kabul ettiği Kanun ile, iptale konu madde değişmiştir. Dolaysıyla Anayasa Mahkemesi, 2005 yılında yürürlükte olmayan bir hüküm ahkkında iptal kararı vermiştir. Ancak TBMM'nin kabul ettiği Kanun ile hayatımıza giren yeni düzenleme Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği düzenleme ile aynıdır.

Bu şu demektir: Ortada Anayasa Mahkemesinin benzer bir ifade şeklini 2005 Aralık ayında, iptal ettiği hüküm bulunmaktadır. Ancak bu hüküm TBMM tarafından düzeltilmedikçe veya Anayasa Mahkemesi kararı ile iptal edilmedikçe harcırah verilmesindeki kısıtlayıcı uygulama devam edecektir.

Bu nedenle Maliye Bakanlığının, 7 Ocak 2006 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile kalmaması, sorunun çözümü için gerekli Kanun tasarısını hazırlayıp Bakanlar Kuruluna sevk etmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber