Bakan Tüzmen Aldırmıyor

Adı Şükrü Öztürk. Eski bir devlet memuru. Ankara Sağlık Müdürlüğü'nün eski Çevre Sağlığı Şube Müdürü... Şükrü Öztürk hakkındaki ilginç iddialar geçen yıl bir gazetede yer almıştı. Öztürk, 1997'de Şube Müdürü olduğu dönemde Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı adına bağış toplarken "Sahtecilik" yapmaktan sabıkalı. Bağış toplarken üstteki sayfaya 100.000.000 TL yazıyor. Alttaki koçana ise 10.000.000 TL yazıyor. 90 milyon cebe indiriyor. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ocak 2006 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şükrü Öztürk bunu yaparken yakalanıyor ve Sağlık Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılıyor. Bu arada astlarından biri suçu üstlenmeye çalışıyor ama olmuyor. Ve Şükrü Öztürk 1998'de devlet memurluğundan men ediliyor. Şükrü Öztürk bu işlemleri dava ediyor. Açtığı tüm davaları kaybediyor. Memuriyetten atılması Danıştay Onikinci Dairesi kararı ile tescil ediliyor.

Peki bu kişi şuan ne iş yapıyor? Bu kişi şimdi Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in "Danışmanı."

Sağlık Bakanlığı'nda, bakanlığın vakfını soyan bir adam şimdi gümrükler gibi son derece hassas bir konuya bakan Tüzmen'in danışmanı.

Bu husus 2005 yılının Eylül ayında Sabah gazetesinde Fatih Altaylı'nın köşesinde yayımlandı. Bakan Tüzmen bu haberlere "Şükrü Öztürk'ü danışman olarak atarken kendisi bana engel teşkil edici bir durumu olmadığını söyledi. Ben de personelden sordurdum. Bir sıkıntı yoktu." cevabını verdi.

Peki en hassas görevlerden birisine getirilen Şükrü Öztürk'ün eski sabıkasını bilmeyen Bakan Tüzmen bir işlem yaptı mı?

Hayır.... Şükrü Öztürk hala Bakanlıkta ve hala bazı hassas görevleri takip ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber