Okul dönüşümleri öğretmen atama başvuru ekranı açılmalıdır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Mayıs 2013 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dönüştürülen okullardaki yöneticilerin kadroları; M.E.B Eğitim Kurumlarının Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliğinin "Norm kadro fazlası yöneticiler" başlıklı 18. maddesi; "1) Norm kadrosu kaldırılan yöneticiler ya da norm kadro fazlası haline gelen yöneticiler, valiliklerce talepleri ve hizmet gerekleri birlikte değerlendirilerek uygun görülecek eğitim kurumu yöneticiliklerine öncelikle atanırlar.

2)Talepte bulunmayan yöneticilerin görev yerleri, Ek 1 Yönetici Değerlendirme Formuna göre hesaplanan en düşük puandan başlanarak re'sen belirlenir." hükümlerine göre belirlenecektir.

Dönüştürülen Okullardaki Yöneticilerin Alanlarına Bakılmadan Norm Kadro İle İlişkilendirilmesi Gerekmektedir

İlköğretim okulu İlkokula, ortaokula/imam hatip ortaokuluna dönüştürüldüğünde sınıf öğretmeni yönetici veya branşcı ilköğretim okulunun yöneticileri alanlarına bakılmaksızın norm kadro imkânları ölçüsünde atamaları yapılır. Kısacası bu okullara yönetici olma hakkı öncelikle bu yöneticilerin hakkıdır. Yani dönüştürülen ilköğretim okulundan ilkokula branşcı yönetici, ortaokula/imam hatip ortaokuluna sınıf öğretmeni yönetici olarak atanabilir.

Ayrıntılar “İlköğretim yöneticilikleri düştü mü?” ve “4+4+4 ile dönüştürülen okul yöneticilerinin dikkatine” haberlerimizde yer almaktadır.

Not yukarıdaki haberlerimizdeki yönetmelik eski yönetici atama ve yer değiştirme yönetmeliği olup yeni yönetmelikte bu konulara yer verilmediğinden eski yönetmelik tarafımızca dikkate alınmaktadır.

Öğretmenler Açısından Yapılması Gerekenler

Öğretmenler için M.E.B Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliğinin 41. maddesi 1. fıkrasına göre işlem yapılmaktadır.

“Okul dönüşümleri tamam, şimdi ne olacak?” haberimizde öğretmenler ve yöneticiler açısından okul dönüşümleri sonucunda mevzuata göre neler yapılması gerektiğini açıklamıştık.

Dönüştürülen okulların öğretmenleri ile ilgili yapılacak işlemler 06.05.2010 tarihli ve 27573 Sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri” başlıklı 41. maddesi 1. fıkrasındaki; “1) Eğitim kurumunun ya da bölümün kapanması, program değişikliği, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla ders kaldırılması ya da norm kadro esasları gereğince yapılacak düzenlemeler sonucu öğretmen fazlalığı oluşması hâlinde; eğitim kurumunun ya da bölümün kapatılması veya program değişikliği sonucunda bu eğitim kurumlarında görevli öğretmenler, yeni eğitim kurumu açılarak öğrencilerin taşınması hâlinde bu eğitim kurumlarına, öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan eğitim kurumlarında ya da bölümlerde görevli olanlar ise açık norm kadro bulunması hâlinde öncelikle öğrencilerin taşındığı eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanırlar.” hükümlerine göre yapılmaktadır.

Ayrıntılar için "Okul dönüşümlerinde öğretmen yer değiştirmeleri" haberimize bakınız.

Aktarım yapılan okullardaki sınıf öğretmenleri için öğretmen Atama Başvuru Ekranı açılmalıdır. buna örnek olarak Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında açılan "Okul Dönüşümleri Öğretmen Atama Başvuru Ekranı" açılmalıdır.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber