Başbakanlıktan Yeni Proje: Alo 150

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasyla bugün yeni bir genelge yayımlanmıştır. Bu genelge ile kamu kurumlarına iletilen şikayet, talep, görüş ve önerilerin derhal işleme alınıp değerlendirilmesi, sonuçlandırılması ve ilgilisine süratle cevap verilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaçla Alo-150 hattı kurulmuş olup, sistem 24/02/2006 tarihinde yürürlüğe girecektir. Detay için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ocak 2006 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GENELGE İLE DÜZENLENEN HUSUSLAR ŞU ŞEKİLDEDİR:

1- BAKANLIKLARDA HALKLA İLİŞKİLER MÜRACAAT BÜROSU KURULACAK

Bakanlıklarda, fiziki olarak erişimi kolay bir noktada halkla ilişkiler müracaat bürosu kurulacak, bu bürolarda halkla ilişkiler konusunda hizmet verebilecek nitelikte ve yeterli sayıda personel görevlendirilecektir. Valilik ve kaymakamlıklar da kendi düzenlemelerini bu mantık içinde gerçekleştireceklerdir.

2- ALO-150 HATTI KURULACAK

Türkiye genelinde kullanılmak üzere "150" numaralı kısa telefon hattı kurulmuştur. İllerden, bu numara arandığında, valilik halkla ilişkiler müracaat bürosunda bulunan telefon hattı devreye girecek ve buradaki halkla ilişkiler görevlileri tarafından alınacak müracaat, BİMER adlı web arayüz programı kullanılarak sisteme girilecektir.

3- VALİLİKLER BAŞBAKANLIKLA UYUMLU ÇALIŞACAK

Bakanlıklar ve valilikler Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ile; kaymakamlıklar ise valiliklerle koordinasyon içerisinde bu sistem ile uyumlu çalışacak iletişim ve bilişim sistemlerini oluşturacaklardır.

4- TÜM TALEPLER BURAYA YAPILABİLECEK

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, 3071 sayılı Dilekçe Hakkı Kanunu, 5176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile insan hakları ihlallerine ilişkin müracaatlar da bu bürolara bizzat ya da Alo-150 hattı numarası veya Başbakanlık web sayfası aracılığı ile yapılabilecektir.

5- KAMU KURUMLARI, NUMRALARININ 150'YE UYUMLU HALE GETİRECEK

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının benzer amaçla kullandıkları telefon numaraları da uygun bir zamanda bu sisteme dahil edilecektir. Bu sayede vatandaşların müracaatlarını her zaman hatırlanabilir tek bir numaradan yapması ve müracaat sürecinin basitleştirilmesi sağlanmış olacaktır. Sistemin tam olarak hayata geçirilmesi ile önemli ölçüde tasarruf sağlanması da beklenmektedir.

6- SİSTEME 24 ŞUBAT'TA GEÇİLECEK

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)? Doğrudan Başbakanlık uygulamasına 24/02/2006 tarihinde geçilmiş olacaktır. Bakanlık, valilik ve kaymakamlıklar gerekli olan fiziki mekan, personel, iletişim ve bilişim altyapısını bu tarihe kadar oluşturacaktır.

Genelgenin tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber