Umarız MEB Yanlışta Israr Etmez

Danıştay'ın Türkçe öğretmenlerinin öncelikli olarak atanmasını haklı bulan kararını geçen hafta yayımlamıştık. Söz konusu karara göre Türkçe öğretmenliği için öncelikle Türkçe öğretmenliği Bölümü mezunlarından belirlenen taban puanının üzerinde alanların atanması gerekmektedir. Öğretmen atamalarına ilişkin başvurular 25 Ocak 2006 tarihinde başlayacak olup, umut ediyoruzki MEB yeni bir yanlışlığa kapı aralamayacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ocak 2006 00:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen atamalarında, hangi bölüm mezunlarının atanacağını belirleyen mevzuat, 119 sayılı Talim Terbiye Kurulu Kararıdır. Bu karar çerçevesinde memurlar.net olarak 30/04/2005 tarihinde "Kimler Öğretmen Olabilir?" başlıklı bir dosya hazırlamıştık.

119 sayılı karar eki çizelgeye göre, Türkçe Öğretmenliğine yüksek öğretim kurumlarının Türkçe Öğretmenliği bölümleri kaynak olarak gösterilmiştir. Ancak, ihtiyacın karşılanamadığı dönemlerde 119 sayılı kararın 7'ncisi maddesi gereğince "alanla ilgili orta öğretim alan öğretmenliği programı mezunlarına" da başvuru hakkı tanınabilecekti.

Bakanlığın, 2005 yılındaki yukarıdaki mevzuata aykırı işlemi, Danıştay tarafından iptal edilmiş olup, yeni bir hukuk skandalına yol açılmamasını temenni ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber