İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Polis memurları Şubat öğretmen atamalarına başvurabilir mi?

Haber Giriş : 24 Ocak 2006 23:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU: Ben fen bilgisi öğretmenliği mezunuyum, üniversite mezunu polis alımına başvurdum ve 1 aydır aday polis memuru olarak çalışıyorum. Öğretmenlik başvurusunda bulunacağım, atandığım takdirde polislikten istifa edip öğretmenliğe geçmeyi düşünüyorum, ama istifadan sonra 6 ay geçmesi gerekiyor diye bir kanun var (dmk 97). Ama bu asli memurları mı etkiliyor?
yoksa aday memuruda etkiliyor mu? Atanırsam öğretmenliğe geçebilir miyim?

CEVAP: Öncelikle şu hususu belirtmek gerekmektedir. Geçen yıl içerisinde polis olarak atananlar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan sözleşmeyi imzalamıştır.Konuya ilişkin olarak ilgili Kanun'da şu hüküm bulunmaktadır: "Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitimlerini başarı ile tamamlayanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına aday polis memuru olarak atanırlar. Bu şekilde atananlar, atanma tarihinden itibaren 6 yıl süreyle başka kurumlara nakil yoluyla atanamazlar. Bu süre zarfında memuriyetten çekilen, çekilmiş sayılan, meslekten veya memuriyetten çıkarma cezası alan ve asli memurluğa atanamayarak ilişiği kesilenler, mecburi hizmet sürelerinin kalan her yılı için, kendilerine yapılmış olan öğretim masraflarının iki katını tazminat olarak ödemek zorundadırlar."

Bu hükme göre, aday polis memuru olarak atananlar 6 yıl boyunca başka kurumlara nakil yoluyla atanamayacaktır.

Zaten, Şubat ayı öğretmen atamalarında naklen öğretmen alımı bulunmamaktadır.

Diğer taraftan, siz polis olmanıza rağmen, 657 sayılı Kanun hükümlerine tabisiniz. 657 sayılı Kanunun, 64 ve 97'inci maddeleri hükümlerine göre, usulüne uygun istifa eden Devlet memurları en az 6 ay boyunca diğer kamu kurumlarında memur olarak çalışamamaktadır.

Siz şimdi KPSS puanınız ile öğretmen yerleştirmelerine katılmayı ve yerleşmeniz halinde istifa edip geçmeyi düşünebilirsiniz. Ancak, bu durum Emekli Sandığı kayıtlarında veya ihbar sonucunda anlaşılması halinde hem polisliği hem de öğretmenlik haklarını kaybedersiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber