Mahkeme, Genelgeye atıfla öğrenim özrü tayini yapılmalı dedi

Batman İdare Mahkemesi, Enerji Bir Sen tarafından açılan davada, 30/01/2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Başbakan Genelgesine atıfla, öğrenim özrü tayinini, yapmayan idare işleminin yürürlüğünü durdurdu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Haziran 2013 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkeme, Genelgeye atıfla öğrenim özrü tayini yapılmalı dedi

DSİ Batman2da görev yapan bir tekniker, DGS ile yerleştiği Trabzon'a nakil istemiş ancak idare nakil talebini reddetmiştir.

DSİ'nin kurumsal yer değiştirme yönetmeliğinde sadece sağlık ve eş durumu özrü olmasına rağmen, mahkeme Başbakanlık Genelgesine atıfla, idarenin işlemini iptal etmiştir.

30/01/2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2010/2 sayılı Başbakanlık Genelgesinin 7 nolu maddesinde

"7 - Kamu kurum ve kuruluşları, Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmelik kapsamında yapacakları atama işlemlerinde, ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak eş, öğrenim ve sağlık durumuna dayalı atama taleplerinin gerçekleştirilmesine azami özen göstereceklerdir." talimatı yer almaktadır.

Batman İdare Mahkemesi, Anayasa, uluslararası anlaşmalar, Yer Değiştirme Yönetmeliği ve Başbakanlık Genelgesine atıfla, öğrenim özrü tayinini yapmayan idare işlemini iptal etmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber