Sözleşmeli Öğretmenler, 20 Bin Öğretmen Atamasına Nasıl Başvuracak?

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin kadrolu öğretmen ataması yapacaktır. 25 Ocak'ta başlayan başvurular, 6 Şubat tarihinde sona erecek... Atamalarda en çok sorulan konu ise sözleşmeli öğretmenlerden gelmekte... Sözleşmeli öğretmen tek tercih mi yapacak? 11. tercih hakkı var mı? Tüm sözleşmeli öğretmenler atanacak mı? Sorulara ilişkin cevapları görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ocak 2006 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE İLİŞKİN OLARAK KILAVUZDA YER ALAN MADDELER ŞU ŞEKİLDEDİR

2.6. Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında kısmî zamanlı geçici öğretici olarak görev yapanlar, öğretmenlik için başvuruda bulunabileceklerdir. Bunlardan farklı eğitim kurumlarına atananların hakları 2005-2006 eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar saklı tutulacaktır. Ders kesim tarihinden itibaren yeni görev yerlerinde göreve başlayabileceklerdir.

2.15. Eğitim ve öğretim sürecinin olumsuz etkilenmemesi açısından, hâlen kısmî zamanlı geçici öğretici olarak görev yapanlar, bulundukları ilin atanacakları alana açık olması şartıyla görevli oldukları eğitim kurumlarını tercih edebileceklerdir. Bu şekilde tercihte bulunanlardan, KPSS puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre atanacakları alanın "il" kontenjanına girenler, doğrudan bulundukları eğitim kurumlarına atanacaklardır. (Not: İl ibaresi 25 Ocak akşamı kılavuza eklenmiştir)

SÖZLEŞMELİ KONTENJAN BAŞKASINA AÇIKMI?

Hayır, şuan sözleşmeli olarak çalışan öğretmenin bulunduğu kadro diğer öğretmen adaylarına açık değildir. Bu pozisyonu sadece o öğretmen seçebilecektir.

BENİM POZİSYONUM BAŞKASINA GÖRÜNÜYOR, BU MÜMKÜN MÜ?

Evet, çünkü okulun birden fazla boş normu olabilir. Diğer adaylara görünmesinin nedeni branştan birkaç tane boş norm olmasıdır.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN NASIL BAŞVURU YAPACAK?

1- Sadece kendi okulunu seçerek: Bu okul sistemde diğer adaylara gözükmemektedir. Bu şıkkın işaretlenmesi halinde diğer tüm tercih sistemleri pasif hale gelecektir. Ancak bu şıkkı seçenler ayrıca "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" aktif olacaktır. İsteyenler bu şıkkı da tercih edebilecektir.

2- Diğer öğretmen adayları gibi tercihte bulunarak: Bu halde sözleşmeli öğretmen 10 tercih ve 11. tercih olarak bilinen
"a) ?Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum?
b) ?Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum?,
c) ?Öğretmenliğe atanamadığım takdirde Kısmî Zamanlı Geçici Öğretici olarak görevlendirilmek istiyorum?

şıklarını da seçebilecektir.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENİN KENDİ OKULUNA ATANMASI İÇİN ŞARTLAR?

Sözleşmeli öğretmenin kendi okulunu tercih etmesi ve bu tercihine yerleştirilebilmesi için;
a - Bulundukları ilin atanacakları alana açık olması.
b - KPSS esas alınarak yapılacak sıralamaya göre atanacakları alanın ?il? kontenjanına girmesi.

Bu şartın birlikte bulunması gerekmektedir. İl kontenjanına girmeyenler çalıştıkları okula yerleşemeyecektir.

ÖRNEKLER

1- Kars'ın Kağızman ilçesinde 72 puanlı bir sözleşmeli sınıf öğretmeni bulunsun. Sınıf öğretmenliğinde taban puan 70'tir. Kars'a açılan kontenjan sayısı ise sınıf öğretmenliği için 209'dur. Başvurular tamamlandıktan sonra Kars'taki en düşük puanın sınıf öğretmenliği için 73 olduğunu varsayalım. Bu halde sözleşmeli öğretmen il sıralamasına giremediği için açıkta kalacaktır.

2- Bitlis'in Ahlat ilçesinde sözleşmeli olarak sınıf öğretmenliğinde çalışan adayın puanı 73 olsun. Btlis'e ayrılan kontenjan 223'tür. Tercihler alındıktan sonra sistemde Bitlis'teki sınıf öğretmenliği için oluşan en düşük puanın 72,9 olduğunu varsayalım. Bu halde sözleşmeli öğretmen bulunduğu okula kadrolu olarak atanacaktır.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN TERCİHİNE ATANAMAZ İSE NE OLUR?

Sözleşmeli öğretmen ister okulunu tercih ederek yerleşememiş olsun isterse de farklı eğitim kurumlarını seçmiş ama puan durumundan dolayı yerleşememiş olsun her iki halde de sözleşmeli öğretmen olarak çalışmaya devam edecektir.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENİN 11. TERCİH HAKKI VAR MI?

Sözleşmeli öğretmen okulunda çalışmasına imkan tanıyan şıkkı işaretlemesi halinde diğer tercih bölümü pasif hale gelmektedir. Ancak "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" şıkkı aktif olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığından aldığımız bilgi bu yöndedir.

TÜM SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER ATANACAK MI?

Hayır, tüm sözleşmeli öğretmenler kadrolu öğretmenliğe atanamayacaktır. Yukarıda yer verilen örneklerde belirtildiği gibi sıralamaya giren adaylar kadrolu öğretmenliğe atanacaktır.

DERS KESİM TARİHİ NEDİR?

Ders kesim tarihi ikinci dönemin bitişini ifade etmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber