Almanca ve Fransızca mezunları İngilizce öğretmenliğine başvuramıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ocak 2006 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başvuru Klavuzu Öğretmen Adaylarını Mağdur Ediyor!

2006-1 Öğretmenlik İçin Başvurular 25 Ocak 2006 Salı günü başlamıştır. Toplam 42 branşta 20000 öğretmen alınacağı ilan edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın en çok ihtiyaç duyduğu branşlardan İngilizce Öğretmenliği'ne 2500 öğretmen alınacağı açıklanmıştır.Mevcut İngilizce Öğretmenliği açığı ücretli ve sözleşmeli çalışanlarla kapatılmaktadır. Bir önceki atamada İngilizce Öğretmeni açığını kapatmak için Üniversitelerin Almanca ve Fransızca bölümlerinden mezun olup Üniversitelerden 3000 YTL ödeyerek 40 kredilik İngilizce eğitimi alanlar müracaat hakkı kazanıyor ve başvuru yapabiliyorlardı. 2005-2 atama dönemine ait Öğretmenlik Başvuruları Klavuzunda ;

?Almanca ve Fransızca Öğretmenliklerine kaynak olan bölümlerinden mezun olup öğrenimleri süresince 40 kredi İngilizce eğitimi aldığını belgelendirenler( Mezun olduğu yüksek öğretim programı olarak başvuru formundan 82900 program seçilecektir.)? denilerek başvuru hakkı verilmiştir. Önceki atamalarda da aynı hak olduğu için bu durumdaki Öğretmen Adayları şu an üniversitelerden 6000-3000 YTL arası değişen oranlarda bedel ödeyerek 40 kredilik İngilizce Belgesi almak için kayıt olmuşlar ve eğitimlerine devam etmektedirler. Eğitimlerini bitiren ve 40 kredilik belge alanlar, en son sözleşmeli öğretmen alımında başvurabildikleri halde 2006-1 atamalarında başvuru hakkını kaybetmişlerdir. Konu ile ilgili 50 ?ye yakın öğretmen adayı sendikamıza başvurarak mağduriyetlerinin giderilmesi için destek istemişlerdir.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyu dikkate almasını ve önceki uygulamasından ötürü bir sürü masraf edip ilgili belgeyi almak için üniversitelere kayıt yaptırıp halen devam eden ve mezun olan bu öğretmen adaylarına, soğuk duş etkisi yapan uygulamayı düzeltmesini bekliyoruz.

Fransızca ve Almanca bölümlerinden mezun olup şu an sözleşmeli öğretmen olarak çalışanlar da 2005-2 klavuzunda ki ilgili maddenin çıkarılmasından dolayı kadrolu öğretmenliğe başvuramama tehlikesi ile karşı karşıyadır. Zaten okullarda mevcut hali ile sözleşmeli ve ya ücretli olarak derslere giren bu kişiler fiilen öğretmenlik yapmaktadırlar. Öğretmenlik yapamayacak vasıfta iseler niçin önceden alınmıştır veya görev verilmiştir. Aynı öğretmenler odasını paylaştığımız bu arkadaşlarımıza Bakanlığın öğretmen gözü ile bakmamasını anlayabilmiş değiliz. Konunun dikkatten kaçtığını düşünüyor ve 6 Şubat 2006 ?da sona erecek olan başvurulardan bu arkadaşlarımızın yararlanmasını istiyor, Bakanlığın bu konuyu ivedilikle çözüp, mağduriyetleri gidermesini bekliyoruz.

Ali YALÇIN

MEMUR-SEN İSTANBUL İL SEKRETERİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber