Kariyer yardımcılığında 3'lü sistem mi geliyor?

A grubu yeterlikte standardizasyon kalkıyor mu?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Haziran 2013 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kariyer yardımcılığında 3'lü sistem mi geliyor?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda köklü değişiklikler yapan torba kanun tasarısı dünden beri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye devam ediliyor. Komisyon görüşmelerinin şu anki etabında a grubu kariyer mesleklerin yeterlik konusu ele alınıyor ve şu dakikalarda hala devam ediyor.

Yeterlik sistemi kurumların takdirinde

Komisyon görüşmelerinde a grubu mesleklere ilişkin olarak kurumdan kuruma değişen yeterlik sınavı sistemi üzerinde görüş birliğine varılmak üzere. Buna göre kurum yeterlik için aşağıdaki üç sistemden birisini seçecek:

1- Min 3 yıl yeterlilik dönemi + min 70 yabancı dil puanı + yeterlilik sınavı

2- Min 2 yıl yeterlik dönemi + yeterlilik sınavı

3- Min 3 yıl yeterlik dönemi + tez + yeterlik sınavı

Bazı kurumlar tezin kalkmasına şiddetle itiraz ediyor

Birkaç aydır yeterlik tezinin kaldırılacağı haberleri karşısında bazı kurumlar kesinlikle tez uygulamasına devam edilmesi hususunda lobi faaliyetlerine başladılar. Bu faaliyetler sonuç vermiş olacak ki Plan Bütçe Komisyonunda tez uygulaması kurumun takdirine bırakılıyor. Bu durumda bir çok kurum mevcut uygulamaya devam edecek.

Tez kalkacak diye ara verenler zor durumda kalabilir

Tezin kalkacağı haberleri nedeniyle tez yazımına ara veren ve mevzuata yüklenen a grubu yeterlik adayları, tasarının yukarıda belirttiğimiz şekilde geçmesi durumunda tezlerine devam etmek zorunda kalabilirler. Henüz tasarının da hemen yasalaşmayacağı ve netleşmeyeceği düşünüldüğünde a grubu meslek mensupları biraz zor durumda kalacaklar.

Görüşmeler devam ediyor

Dün başlayan komisyon görüşmeler hala devam ediyor. Komisyon sonunda karma bir komisyon oluşturulması da gündemde yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber