2006-1 İlk Atamaya ilişkin sıkça sorulan sorular (Güncellendi)

Haber Giriş : 27 Ocak 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU 1 : Bilgisayar alanında Kısmî Zamanlı Geçici (Sözleşmeli) Öğretici olarak Ankara ilinde görev yapıyorum. KPSS'den 76,463 puan aldım. Ankara ilinin bilgisayar kontenjanı 12'dir. Bulunduğum eğitim kurumuna atanmak istiyorum seçeneğini tercih ettiğim takdirde atanma şansım nedir?

CEVAP : Bilgisayar alanında Ankara'da Kısmî Zamanlı Geçici (Sözleşmeli) Öğretici olarak çalışmakta olup bulunduğu eğitim kurumunu isteyen adaylar ile Ankara'da açık bulunan diğer eğitim kurumlarını tercih eden adaylar puan üstünlüğüne göre aynı sırada değerlendirilecektir

Atamaya bu alanda en yüksek puanlı 1 nci sıradaki adaydan başlanmaktadır. Kısmî Zamanlı Geçici (Sözleşmeli) Öğretici olarak çalışan aday sıralamada Ankara'ya atanacak olan 12 aday arasına giremediği takdirde bulunduğu eğitim kurumuna atanamayacaktır.

Aday, Ankara ilinin kontenjanına giremeyip ?Tercih Dışı Atanmak İstiyorum ?seçeneğini tercih etmesi durumunda Türkiye geneline kontenjanı dolmayan diğer eğitim kurumlarına kura ile değerlendirilecektir. Aksi takdirde Ankara İline atanan 12 Aday arasına giremeyip ?Tercih Dışı Atanmak İstemiyorum ?seçeneğini tercih eden aday kuraya giremeyecektir.

SORU 2 : Hâlen imzalanan sözleşme hükümleri çerçevesinde özel öğretim kurumlarında ya da dershanelerde çalışanlar, kadrolu öğretmen olarak atandıkları takdirde ne zaman göreve başlayacaklardır?

CEVAP : Hâlen sözleşme hükümleri çerçevesinde özel öğretim kurumlarında, dershanelerde çalışanlar, atandıkları takdirde 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri doğrultusunda göreve başlamak durumundadırlar.

SORU 3 : Mezuniyetim ya da Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamlama süresi, başvuru süresini 1 hafta geçmiş olacak. Bu durumda başvuru yapmam mümkün müdür?

CEVAP : Bu durumda başvuru yapılması mümkün değildir. Çünkü, başvuru yaparken istenilen belgelerin aslını ya da noter onaylı örneğinin ibraz, göreve başlarken de teslim edilmesi gerekiyor.

SORU 4 : Hâlen kısmî zamanlı geçici öğretici olarak görev yapmaktayım. Kadrolu öğretmen olarak atandığım takdirde göreve başlama durumum nasıl olacaktır?

CEVAP : Kadrolu öğretmen olarak atandığınız takdirde;

a) İsterseniz kadrolu öğretmenliğe atandığınızı bir dilekçe ile belirterek (sözleşmeniz feshedilerek) görevinizden ayrılıp atandığınız il millî eğitim müdürlüğüne başvurarak göreve başlayabilirsiniz,

b) Ya da şimdiki görevinize devam eder sözleşme bitim tarihi olan 30/06/2006 tarihinden sonra (ders kesimi) atandığınız il millî eğitim müdürlüğüne başvurarak göreve başlayabilirsiniz.

Bu konuda atamadan sonra kararnamelerle birlikte il millî eğitim müdürlüklerine gerekli açıklama gönderilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber