İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmen Ataması, 20 binden Fazla Olacak

Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanan kılavuza göre 20 bin öğretmen ataması yapılacaktır. Başvurular, 25 Ocak'ta başlamış olup 6 Şubat 2006 tarihine kadar devam edecektir. Ancak, bu öğretmen ataması, diğer atama dönemlerine nazaran önemli bir farklılık içermektedir. Zira bu kılavuz ile iki statüye (kadrolu ve sözleşmeli) birden başvurular alınmaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2006 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılavuzun 4.4.1 maddesinde tercihlere ilişkin olarak şu açıklama yapılmıştır.

"Adaylar, Elektronik Başvuru Formuna yansıtılacak eğitim kurumlarından, en fazla 10(on) eğitim kurumunu tercih edebileceklerdir.
Ayrıca;
a) ?Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum?
b) ?Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum?,
c) ?Öğretmenliğe atanamadığım takdirde Kısmî Zamanlı Geçici Öğretici olarak görevlendirilmek istiyorum?.
seçeneklerinden birinin tercih edilmesi zorunludur. "

Diğer taraftan Bakanlık yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre Türkiye genelinde 17 bin civarında sözleşmeli öğretmen şuanda çalışmaktadır. 2005 yılında görevlendirilen sözleşmeli öğretmenlerin bir kısmı bu atama döneminde kadrolu öğretmenliğe geçme hakkını kazanacaktır. Bakanlık da, yaptığı açıklamada, kadrolu öğretmenliğe yerleşmeye hak kazanan sözleşmelilerin, hemen görevine başlayabileceğini belirtmiştir.

Bu çerçevede, yine Bakanlık yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre sözleşmeli öğretmenlerin dörtte biri kadroya geçecektir. Bu da 4.250 kişi demektir. Yani 4.250 sözleşmeli pozisyon boşalacaktır. Boşalan sözleşmeli pozisyonlara ise tercihte bulunan ve yukarıda belirtilen (c) şıkkını tercih edenler arasından görevlendirme yapılacaktır.

Bu şekilde 20 bin kadrolu öğretmen ataması, 4 bin civarında da varolan sözleşmeli pozisyonlara yeni öğretmen adayı görevlendirmesi yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber