Bir öğretmen nasıl norm kadro fazlası yapılır?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2006 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BİR ÖĞRETMEN NASIL NORM KADRO FAZLASI YAPILIR VE YERİ DEGİŞTİRİLİR ÖGRENMEK İSTERMİSİNİZ?

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu bir uygulamayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ablam Sivas Merkezde bir ilköğretim okulunda Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak 2 yıldır çalışmaktadır. Okulun Sosyal Bilgiler Norm Kadrosu beş ( 5 ) Sosyal Bilgiler Öğretmenidir ve zaten okulda beş tane Sosyal Bilgiler öğretmeni bulunmaktadır. Buraya kadar her şey normal ama bakın neler oldu: Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü; Sivas Merkezde bir başka ilköğretim okulunda tek Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak çalışan bir arkadaşı oradan alıp ablamın çalıştığı okula tayin etmiştir. Bu yeni tayin gelen arkadaş 10 yıllık öğretmendir, ablam ise bu yıl 6. senesini çalışmaktadır. Bundan dolayı da yeni gelen arkadaş hizmet puanının yüksek olmasından dolayı ablamın NORM KADRO fazlası olmasına neden olmuştur. Bu olay sömestri tatilinde meydana gelmiştir. Norm Kadro fazlası durumuna düştüğünden dolayı da başka bir okula gönderilme ihtimali vardır, çünkü zorunlu girmesi gereken ders saatini dolduramayacaktır.

Şimdi sizlere soruyorum; bir okulda tek Sosyal Bilgiler Öğretmeni varken onu alıp Norm Kadrosu dolu olan bir okula tayin etmek ve oradaki öğretmenleri mağdur duruma düşürmek, önceki çalıştığı okulda ihtiyaç olduğu halde tayin etmek ne kadar doğru bir tayindir. Bunun altında ne gibi bir düşünce yer almaktadır.

Haberi yazan: Halit


Memurlar.net'in notu: 1- Öncelikle, norm kadrosu dolu olan okula atama yapılması mevzuata aykırıdır, bu durum noırm kadro yönetmeliğinde yazmaktadır.

2- Ayrıca norm kadro, ilk defa yapılırken hizmet puanına göre yapılmıştır, eğer norm kadroda bir açıklık var ise ve oraya sonradan öğretmen ataması yapılmış ise, bu sefer geliş sırası dikakte alınır, yani puanı yüksek olan değil sonradan gelen en son sıradadır .

Ama en başından norm kadro yönetmeliğine göre o okula atama yapılamaz. Bu konuları açıkça öğrenmek için sitemiz öğretmenler bölüm sorumlusu Ahmet Kandemirin norm kadro kitabını inceleyebilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber