Öğretmen Atamaları ve 50/d'liler

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıllarda başlatmış olduğu bir uygulamayı bu yılda devam ettirmektedir. Devlet Personel Başkanlığının içtihad değiştirerek 50/'ye tabi olarak çalışan araştırma görevlilerinin de diğer kamu kurumlarına geçişine izin vermeyi uygun görmesine rağmen, MEB, hala eski görüşünde ısrar etmektedir. Bu görüş yanlıştır ve değiştirilmesi gerekmektedir. Detay için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Şubat 2006 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılavuzun 2.14 maddesinde;

"2.14. Adaylardan, öğretim görevlisi, öğretim üyesi, okutman ve 2547 sayılı Kanunun 33/a maddesine göre araştırma görevlisi olarak üniversitelerde (özel ve vakıf üniversiteleri hariç) çalışmış olanların bu hizmet süreleri, öğretmenlikte geçmiş sayılacaktır. Başvuru formu doldurulurken, bu duruma özellikle dikkat edilmesi adayların yararlarına olacaktır"

açıklaması ve 3.2 maddesinde ise;

"3.2. Yeniden (Açıktan) Atama;
Bakanlık ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının eğitim öğretim hizmetleri sınıfı öğretmen kadrolarında adaylığı kaldırıldıktan sonra ayrılanlardan tekrar atanmak isteyenler ile yüksek öğretim kurumlarında en az 2 yıl süreyle öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, uzman ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 33/a maddesine göre araştırma görevlisi olarak çalışmış olanlardan asıl öğretmen olarak atanacakları,"

açıklaması yer almaktadır.

Her iki madde de sadece daha önce 33/a'ya göre araştırma görevlisi olarak çalışanları kapsamaktadır. Oysaki uygulamaya esas görüşler veren Devlet Personel Başkanlığı 2005 yılında bu konudaki içtihadını değiştirmiş ve 50/d'lilerin de diğer kamu kurumlarına naklen geçebileceğini belirtmiştir.

Bu çerçevede daha önce en az iki yıl suretle çalışmış olan 50/d'ye tabi araştırma görevlilerinin de öğretmen kadrolarına başvurabilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Konudan mağdur olanların dava açmaları halinde kazanabilme ihtimalleri yüksektir.

Daha önceki haberimiz için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber