Sağlık Bakanlığından, KPSS ile yerleşen adaylar için duyuru

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2006 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM tarafından yerleştirilen 657 Sayılı Kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilecek SÖZLEŞMELİ PERSONELE İlişkin Bilgi

Flaş? Flaş? Flaş?

ÖSYM tarafından 27 Ocak 2006 tarihinde yapılan yerleştirme işlemine göre Sağlık Bakanlığına yerleştirilenler sözleşmeli personel olarak atanabilmek için 1 ? 17 Şubat 2006 tarihine kadar istenen belgelerle birlikte (belgelere bakmak için tıklayınız) yerleştirildikleri sağlık birimine oluşturulan komisyona şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir (komisyonun oluşumu ve diğer bilgiler için tıklayınız).

Devlet memuru veya başka bir statüde (4924 sayılı kanuna tabi olma gibi) sözleşmeli olarak çalışanlar 657 Sayılı Kanunun 4/B maddesine tabi olarak istihdam edilmek istedikleri takdirde eski statüsünden vazgeçmeyi baştan kabul etmesi kaydıyla aynı şekilde ve zamanda müracaat edebileceklerdir.

Sözleşmeli personel statüsüne ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır.

?Sözleşmeli Personel 657 Sayılı Kanunun 4/B maddesine göre çalıştırılacak olup 06.06.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan ?Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar?a tabi olarak istihdam edilecektir (esaslara bakmak için tıklayın).

?Sözleşmeli personel sosyal güvenlik kuruluşu olarak SSK'ya tabidir.

?Sözleşmeli personelin ücretleri çalıştıkları sağlık biriminin döner sermayelerinden karşılanacaktır. Ücretlerinin yanı sıra döner sermaye ödemesi de alabileceklerdir.

?Sözleşmeli personel ücret ödemeleri her ay başında peşin yapılacaktır.

?Devlet memurları için saptanan çalışma saat ve süreleri sözleşmeli personele de uygulanacaktır.

?Sözleşmeli personelin eş, sağlık ve öğrenim gibi sebeplerle nakil imkanı bulunmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber