İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB'e ve İl MEM'lere çağrı, Öğretmenlere bilgi

Öğretmenler, il içi yer değiştirme tercihlerini girerken nelere dikkat etmelidir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'e ve İl MEM'lere çağrı, Öğretmenlere bilgi

İl İçi Yer Değiştirme başvuruları gecikmeli de olsa başladı. Gecikmeli diyoruz çünkü sabahtan akşama kadar öğretmeni bilgisayar başına kilitleyen mantığı anlayamıyoruz. Eğer başvuru 8 Temmuz'da başlayacaksa mesai ile beraber başlamalı. Hayır başlatamayacaksanız 8 Temmuz yerine 9 Temmuz deyip zamanında başlatacaksınız. Ya da başlatamama gerekçenizi duyurup başlatma tarihini, saatini açıklayacaksınız. Bu çalışana saygının gereğidir. Temennimiz sonuçlar açıklanırken ya da bundan sonraki süreçlerde aynı aksamaların olmaması, geçmişten günümüze gelen bu aksaklıkların son bulmasıdır.

Konumuz ise bu değil;

Konumuz İl içi yer değiştirmede öğretmenlere yardımcı olacak adımın bakanlıkça emredilerek yada emredilmeden İl MEM'ler tarafından açık okulların ilan edilmesi ve öğretmenlere sistem hakkında bilgilendirme yapmaktır..

Öğretmen il içi yer değiştirmede alanında norm bulunan tüm okulları sistemde görebilmekte fakat hangi okulda açık var ya da kaç norm açık bilememektedir.

Bu durumda da sağlıklı tercih yapamamaktadır. Bu nedenle en azından fikir vermesi açısından açık kadroların duyurulması iyi olacaktır.

Tabii ki açık olmayan okula da gitmek mümkündür. Çünkü sistem birkaç kez çalıştırılırsa yer değiştirdiği için kadrosu boşalan öğretmenin yerine de atama yapılabilecektir.

Bakanlıktan öğretmenler adına bir başka talebimiz ise boşalan kadrolara da atamaya olanak verecek şekilde sistemin tıkanıncaya kadar çalıştırılması talebidir. Böylece istekler daha çok karşılanmış olacaktır.

Ayrıca aşağıdaki konularda çokça soru geldiğinden bilgilendirme ihtiyacı duyuyoruz.

Öğretmen, ben bütün okulları görüyorum sistemde diyor. Hepsinde açık var mı diyerek biraz da hevesleniyor. Bu nedenle sistemi açıklama gereği duyuyoruz.

İl içi yer değiştirmelerde o ilde alanınızda norm bulunan tüm okullar size sistemde görülür. Örneğin bir sınıf öğretmeni tüm İlkokulları sistemde görür.

Bu; bu okullarda bu alanda açık var demek değildir. Bu alanda norm(kadro) var demektir. Norm olması demek boşluk var yada ihtiyaç var demek değildir.

Açık Yoksa Tüm Okullar Neden Açılıyor?

İl içi yer değiştirmelerde;

Ahmet, Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni ise bu okulda 8 sınıf öğretmeni normu varsa ve 8 öğretmen görev yapıyorsa bu okulda açık yok demektir.

Hasan öğretmen Atatürk İlkokuluna gitmek istemektedir. Bu okulu tercih etmiştir fakat boşluk olmadığı için gidememektedir.

Ahmet öğretmen istediği bir okula (Cumhuriyet İlkokuluna) giderse Hasan Öğretmen de onun boşalttığı Atatürk İlkokuluna gidebilecektir.

Yani tüm okulların sistemde tercihe açılmasının sebebi kadro boşalması durumunda yerine istekli bir öğretmen atanabilmesi içindir.

Öğretmenlere tavsiyemiz nedir?

İl içi yer değiştirmede öğretmenin tercih sayısı da fazla(25) olduğundan istedikleri her kurumu istek sıralarına göre tercih etmelerini tavsiye ediyoruz.

Kendilerini garantiye almak isteyen öğretmenlere ise İl MEM tarafından açık kadrolar yayımlanmışsa en çok ihtiyacı olan okulları tercihlerine mutlaka koymalarını,

İl MEM'ler açık kadroları yayımlamamışsa istedikleri okullara telefon açarak açık olup olmadığını sormalarını tavsiye ediyoruz.

Hiç açık olmayan bir okula ancak ve ancak boşalması halinde atama yapılabilecekken boş olan okula en azından boş kadro sayısı kadar atama yapılacaktır. Örneğin; 6 kadrosu açık olan bir okulu 7 kişi tercih etmişse bunlardan en yüksek puanlı 6 kişi atanacaktır. Eğer 4 kişi tercih etmişse 4'ü de atanacak ve okulda 2 kadro boş kalacaktır.

Unutulmamalıdır ki atamalar puan üstünlüğüne göre yapılır. Bir kişi ilk tercihine yazdı diğeri 10.tercihine yazdı diye ayrım yapılmaz puanı yüksek olan atanır. 10.sırada tercih edenin puanı 1.tercihe yazandan yüksekse 10.sırada tercih eden atanır.

Bu nedenle tercih sıranız değil tercih edenler arasındaki puanınız önemlidir.

Sistem nasıl işleyecek?

MEBBİS'te başvuru modülüne TC Kimlik No ve Şifrenizle giriş yaptıktan sonra tercihlerinizi yapacaksınız.

Tercihler alındıktan sonra okulunuza formunuzu teslim edecek ya da bilgi vererek onaylamalarını talep edeceksiniz.

Başvurmakla işiniz bitmiyor…. Okul-İlçe ve İl onaylarını sistemden takip etmenizde fayda vardır.

Sonra sistem çalıştırılacak ve yaptığınız tüm tercihler süzgeçten geçirilecek.

En yüksek puanlı kişi ilk tercihine nereyi yazmış ise sistem tarafından bakılacak ve ataması yapılacak, sonra diğerlerinin puanlarına bakılacak ve boş kalan kadrolar içerisinde tercihlerinin hangisine yerleşebiliyorsa yerleştirme yapılacak.

Böylece bir okula daha düşük puanlı bir kişi atanmayacak herkes puanına göre yerleştirilecektir. Hiçbir tercihine puanı yetmeyenlerin ise ataması yapılamayacaktır.

Sistem çalıştırılmaya devam edilirse yer değiştirenlerden boşalan kadrolara da atama yapılacaktır. Yukarıdaki Ahmet-Hasan öğretmenlerde olduğu gibi…

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber