Kalkınma Ajanslarına başvuran yok

Kalkınma Ajansları, kamuya girmeyi düşünen personel açısından, cazibesini kaybetti... Son olarak, BAKKA'nın ilanına başvuran olmadığı için ilan iptal edilmek zorunda kalındı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Temmuz 2013 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kalkınma Ajanslarına başvuran yok

Aşağıdaki haber, "Haber Gönder" servisine gönderilen ileti temel alınarak hazırlanmıştır

Aşağıda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının Temmuz ayındaki açıklaması yer almaktadır:

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Personel alım ilanına, son başvuru süresi olan 28/06/2013 Cuma saat 17:30'a kadar başvurular alınmıştır. Yapılan başvurularda, personel alımı ilanında belirtilen “sınava girmek için başvuru şartları” ile “tercih kriterlerinin” başvuru sahipleri tarafından karıştırıldığı görülmüştür. Bununla birlikte “uzman” ve “destek personeli” pozisyonu için Ajansın istihdam etmeyi planladığı nitelikte yeterli başvuru yapılmamış ve yapılan başvurular sonrasında gerekli yarışma şartlarının oluşmadığı değerlendirilmiştir. Tüm bu sebeplerden dolayı personel sınavı iptal edilmiştir.

Personel alımı için en kısa sürede yeniden ilana çıkılacaktır.

Kamuoyuna ilanen duyurulur


Kalkınma Ajanslarıyla ilgili daha önce medyada yer alan bir haber

Bölgesel kalkınma projelerini hayata geçirmek üzere iki yıl önce kuruluşu tamamlanan Kalkınma Ajansları'nın faaliyetleri Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından mercek altına alınırken, incelenecek konular arasında 'vahim iddialar' yer alıyor.

Ülke çapındaki 26 Kalkınma Ajansı'nda çalışan 900 uzman personelin 250'si, Hazine, Merkez Bankası, SPK gibi merkezi kamu kurumları ile Eczacıbaşı, Koç gibi dev holdinglere geçti. Tamamı dil bilen ve yüzde 30'u yüksek lisanslı olan uzmanların insan kaynaklarına bildirdiği başlıca ayrılış gerekçeleri şöyle sıralandı:
- Yönetim Kurulu'yla olan ilişkiler (usulsüzlük talepleri, kayırma istekleri, azarlanma, aşağılanma gibi).
- Genel sekreter ve/veya birim başkanlarınca yapılan yıldırma (mobbing).
- Ajans desteklerinin 'zengini zengin etme' görülmesi
- Ajans ve bölgenin geleceğinden ümitsizlik
- İş güvencesinin memuriyete kıyasla zayıf olması


Memurlar.net'in 2012 yılında yayımladığı "Kalkınma Ajansları, tercih edilebilir bir kurum mudur?" başlıklı yazı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber