MEB'den kontenjan girişi açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Temmuz 2013 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KONTENJAN GİRİŞLERİ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ESASLARA GÖRE DÜZENLENMİŞTİR.

· Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin 47. maddesi gereğince Anadolu Sağlık Meslek Liselerinde 24 ve katları, diğer sınavla öğrenci alan okullara ise 30 ve katları olarak girilmiştir.

· Makam Onayı bulunan sınavla öğrenci alan okul türlerine kontenjan girişi zorunlu olduğundan;

1- Makam Onayı olduğu halde “0” kontenjan girilen okullara okul türüne göre 1 şube eklenmiştir. (24-30)

2- Birden fazla alanı bulunan okullarda “0” kontenjan olarak gösterilen alana, diğer alanlardan 1 şube azaltılarak giriş yapılmıştır.

· Protokollü ve özel tip projeli okul türlerinin özelliklerine göre kontenjan girişi yapılmıştır.

· Birden fazla alanı ve yabancı dili olan Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinde okutulan yabancı diller dikkate alınarak karma sınıflar oluşturulmuştur.

· Pansiyonu bulunan ve merkezi sınavla öğrenci alan okulların yatılı kontenjan öğrenci sayısı alt türleri ve cinsiyet durumu dikkate alınarak ayrılmıştır.

· Denizcilik alanına mülakat ve beden yeterliliği sınavı, Eğlence Hizmetleri, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanlarına mülakat sınavı, Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi, Grafik ve Fotoğraf, Radyo ve Televizyon, Seramik ve Cam Teknolojisi, Sanat ve Tasarım alanları ile protokollü okulların ilgili alanlarına özel yetenek sınavı ile öğrenci alınarak kontenjanın (2) iki katı öğrenci yerleştirilecektir.

Yukarıda belirtilen hususlar doğrultusunda girişi yapılan okullara ait kontenjan bilgileri 12 Temmuz 2013 tarihinde e-Okul sisteminde yayımlanacaktır.

Tercih listelerinde yer alan; okulu, türü, alanı, öğretim şekli, yabancı dili, pansiyon ve özel yetenek, mülakat/mülakat ve beden yeterliliği durumlarının kontrol edilerek düzeltilmesi gereken bir husus varsa bu bilgilerin 12 Temmuz 2013 saat 12:00'a kadar

(0 312) 425 19 67 nolu Genel Müdürlüğümüz faks'ına gönderilmesi gerekmektedir.

Tercih kılavuzları ve tercih tablolarının yayınlanmasından sonra bilgi düzeltme talepleri dikkate alınmayacaktır.

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber