ÖSYM'den yabancı dil eşdeğerliğine ilişkin düzeltme açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Temmuz 2013 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM'den yabancı dil eşdeğerliğine ilişkin düzeltme açıklaması

ÖSYM, 23 Temmuz itibariyle, yabancı dil sınavlarının eşdeğerliğini yeniden düzenlediğini açıklamıştı. Tıklayın.

Bu açıklama sonrasında çok sayıda aday, bu tarih öncesinde alınan belgelerin geçerliliğinin ne olacağını sormaya başlamıştı. Bir gün sonra yani 24 Temmuzda açıklama yapıldı. Tıklayınız. Bu açıklamada "ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir." denilmişti.

Ancak açıklamada önemli bir detay unutulmuştu. Zira daha önce alınmış yabancı dil sınav puanları sadece akademik kadrolara başvuruda kullanılmıyordu, memurluğa başvuruda da kullanılıyordu. Bu detayı bugün itibariyle, "Yabancı dil eşdeğerliği açıklamasında, YÖK'ün unuttuğu detay" başlığı ile haberleştirdik.

ÖSYM, haberimiz sonrasında, YÖK'ün sitesinde yer alan açıklamayı düzeltmiştir. Bugün yapılan aşağıda yer almaktadır. Bu açıklamaya göre, 23 Temmuz 2013 tarihi ve öncesinde alınmış yabancı dil belgelerinin geçerliliğinde 24 Nisan 2013 tarihli "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" tabloları esas alınacaktır. Yani 23 Temmuz öncesi sınav sonuçları akademik kadrolara başvuruda olduğu gibi memur kadrolarına başvuruda da kullanılabilecektir.

İŞTE YENİ AÇIKLAMA

DUYURU
(25 Temmuz 2013)

Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri ile ilgili Ek Bilgi

3 Mart 2011 tarihli ve 27863 sayılı Resmî Gazete yayımlanan 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un 7 inci maddesinin altıncı fıkrasında; “Başkanlık tarafından farklı zamanlarda yapılan sıralama veya seviye tespit sınavlarının eşdeğerliği, her bir sınav sonucunun geçerlilik süresi ile Başkanlığın yaptığı yabancı dil sınavlarının uluslararası yabancı dil sınavlarıyla eşdeğerliği, ilgili uzman raporlarına dayalı olarak, Yönetim Kurulu kararı ile belirlenir.” hükmü gereği; Merkezimiz tarafından oluşturulan “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Çalışma Grubu” raporu ve bu rapora temel teşkil eden analizler sonucu “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” yeniden düzenlenmiş ve 23 Temmuz 2013 tarihli Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri Merkezimizin resmi internet sitesinde duyurulmuş olup 23 Temmuz 2013 tarihi ve öncesinde alınmış yabancı dil belgelerinin geçerliliğinde 24 Nisan 2013 tarihli "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" tablolarının esas alınmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber