Kontenjanları düşük giren teknik okul müdürleri...

Mesleki ve teknik liselerde, 10. sınıf kontenjanları düşük giren okul yöneticileri, mevzuata göre yanlış yapıyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ağustos 2013 00:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kontenjanları düşük giren teknik okul müdürleri...

İstanbul'dan mail olarak gelen ve okul isimleri verilerek örneklendirme yapılan aşağıdaki konu ile ilgili açıklamayı aynen yayımlıyoruz. Okul isimleri bizde saklı kalmak kaydıyla bu durumun tüm okullar nezdinde incelenmesinin uygun olacağı düşüncesiyle;

Sayın Maksut Bey;

Mesleki ve Teknik Eğitim kurumlarında 10. sınıfta alan tercih ve teknik lise tercih işlemleri yapılmaktadır. Lise 9. sınıfı hangi okul türünde okuduğuna bakılmaksızın 10. sınıfa geçen her öğrenci teknik ve meslek liselerinde alan seçimi yaparak bu okullarda okumak için başvurabilir. Her öğrenci ve velisi tercihini kendi okul müdürlüğüne yazılı matbu form aracılığıyla bildirir.Okul müdürlükleri öğrencilerinin tercihlerini e-okula girerler. Bakanlıkta merkezi yerleştirme ile öğrencileri, 9.sınıf yılsonu ortalamalarının %60 ı ve ilköğretim(ortaokul) diploma puanının %40'ını dikkate alarak yerleştirir. Bu yerleştirmeden sonra boş kalan kontenjanlara öğrenci ve velilerin isteği doğrultusunda puan üstünlüğüne göre kayıt yapabilir. E-okul sisteminde bu yerleştirmenin yapılabilmesi için okullar tarafından alanlara ait kontenjanların sisteme doğru işlenmesi gerekmektedir.

Bazı okullar okullarına ait e okula girmeleri gereken kontenjan sayılarını düşük tutarak 9. Sınıfı kendi okullarında okuyan öğrencilerin lehine haksız bir uygulama yapmaktadır. Oysa kontenjanların düşük tutulması veya sisteme olandan daha az işlenmesi tamamen yasalara ve mevzuata aykırıdır. Şöyleki bu konu ile ilgili MEB 12/07/2013 tarih 1737422 sayılı kontenjan konulu bakanlık emri ile Anadolu Liselerinin şube kontenjanları bile 34'e çıkarılmışken, hala kontenjan olarak sisteme 5,10,15 gibi komik sayılar giren okullar var.

ÖRNEK…….. KIZ MESLEK LİSESİ.... yiyecek içecek v.s. alanlar 15-20-25

………………..TEKNİK VE EML.........................bilişim teknolojileri alanı 10

……………….TİCARET MESLEK LİSESİ bilişim teknolojileri 20

TEKNİK LİSE KONTENJANLARINDA DA BENZER BİR DURUM SÖZ KONUSU.ANADOLU LİSELERİNİN SINIF MEVCUDU 34 OLMUŞKEN HALA 24 KİŞİLİK TEKNİK LİSE KONTENJANLARI MEVCUT.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber