Toplu sözleşmede ilk gün sadece gündem kararı alındı

1 Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde 2 Ağustos'tan itibaren hizmet kollarının talepleri dinlenecek. 6 Ağustos'ta talepler değerlendirilmeye başlanacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Ağustos 2013 01:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLK GÜN NE OLDU?

Toplu sözleşmenin ilk gününe, masa düzeni değiştirilerek başlandı. Diğer iki konfederasyon, masa düzeni değişimine itiraz etmelerine rağmen, masaya hakim olan taraflar (Faruk Çelik ve Gündoğdu) rahatsız olmadıklarından, görüşmelere bu yeni masa düzeni ile devam edildi.

Selamlama konuşmaları yapıldı ve bu konuşmalarda taraflar taleplerini bir kez daha sundu. Bunun dışında sadece görüşme gündeminde karar kılındı. Görüşme gündemi ise şu şekilde oluşturuldu.

2 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN NE OLACAK?

2 Ağustos 2013, saat 14:00'ten itibaren "Hizmet kollarının taleplerine ilişkin sunumlar" yapılacak ve ardından teknik komisyonlar kurulacak.

3-4-5 Ağustos 2013 (Cumartesi, Pazar, Pazartesi) : Bu üç günde hizmet kollarının talepleri komisyon tarafından değerlendirilecek ve üç günün sonunda komisyon raporu yazılacak.

6 Ağustos 2013, Salı : Hizmet kollarına ilişkin Teknik komisyon raporları görüşülecek.

Kanun metnine göre, toplu sözleşmelerin resmi tatil günlerinde yapılmaması gerekiyor. Bu nedenle görüşmelerin bayram sonrasına kalmasını ve genel taleplere ilişkin ilk değerlendirmelerin bayram sonrasında ele alınmasını bekliyoruz.

Bayram sonrası

13-14 Ağustos 2013, Salı-Çarşamba : Hizmet kollarına ilişkin görüşmelerin tamamlanması ve Genel Komisyon raporunun hazırlanması

15-20 Ağustos 2013, : Bu tarihler arasında genel taleplere ilişkin komisyon raporunun değerlendirilmesi ve 21 Ağustos tarihine kadar çalışmaların sonlandırılması

21 Ağustos 2013, Çarşamba : Yasa gereği TİS'in bitirilmesi gereken tarih, ancak daha erken de bitebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber