İki Sendikadan Ortak Tepki

Sitemizde 11.02.2006 tarihinde yayımlamış olduğumuz " Y.Lisans ve Doktora Yapan Öğretmenlere Kötü Haber" başlıklı habere ilişkin olarak eğitim öğretim hizmetleri kolunda örgütlü öğretmen sendikalarından da tepkiler geldi. Türk Eğitim Sen, kastın değilde unutkanlığın olabileceğini belirtirken; Eğitim Bir Sen ise tasarıyı bu haliyle kabul etmeyeceklerini açıkladı. Detay için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Şubat 2006 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet tarafından TBMM'ye sevk edilen tasarıda, ek ders ücretlerinin yüksek lisans yapan öğretmenlere %25, doktora yapan öğretmenlere ise %40 zamlı ödenmesini öngören 657 sayılı Kanunun ilgili hükmü kaldırılmaktadır. Söz konusu tasarının Mecliste de kabul edilmesi halinde yüksek lisans veya doktora yapmış olmak dolayı ek derslerin zamlı ödenmesini öngören düzenleme kaldırılacaktır.

Diğer taraftan, 11/02/2006 tarihinde yayımladığımız ve tüm kamuoyunu haberdar ettiğimiz konuyla ilgili olarak Türk Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen başkanları birer açıklamada bulundu.

Başkanlar, sadece bu konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, kazanılmış bir hakkın elden alınmayacağını vurguladılar.

Türk Eğitim Sen'in açıklaması için tıklayınız.

Eğitim Bir Sen'in açıklaması için tıklayınız.

Eğitim kolunda örgütlü olan Eğitim-Sen tarafından konuya ilişkin olarak sitemiz iletişim adreslerine iletilen bir tepki bulunmamaktadır. Ayrıca ajans haberlerinde ve sendikanın sitesinde de bir habere rastlanmamıştır. (Not: Eğitim Sen sitesini güncellememektedir)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber