Telekom, son Kanun nedeniyle, personeline bir açıklama yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Şubat 2006 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telekom personeli kalıcı nitelikteki görüş alış verişi için Forum bölümünü kullanabilir.

5457 SAYILI TELGRAF VE TELEFON KANUNUNUN EK 29. MADDESİNDE DEĞİŞİK YAPAN KANUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bilindiği gibi, personelimize bir takım ilave hak ve imkanlar sağlayan ?Telgraf ve Telefon Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında 5457 sayılı Kanun? 15.02.2006 tarih ve 26081 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup kanun metni aşağıda yer almaktadır. Söz konusu Kanun ile, personelimizin özelleştirme sonrasındaki durumunu düzenleyen 406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanununun Ek 29. maddesinde değişikliğe gidilerek, nakle tabi personelin 2. Tip İş Sözleşmesi imzalamak suretiyle kamuya nakil haklarını 5 yıla kadar saklı tutmalarına imkan sağlanmıştır.

Bir diğer değişiklikte, nakil talebinde bulunan personelin başvurularından itibaren 30 gün olarak belirlenen Devlet Personel Başkanlığına bildirilmeleri süresi 90 güne uzatılmıştır. Dolayısı ile bundan sonra nakil için başvuracaklar ile kanun çıkmadan önce başvurmuş ancak 30 günlük süresi dolmamış olan personelin Devlet Personel Başkanlığına bildirimi başvuru tarihleri esas alınmak üzere 90 gün içerisinde gerçekleştirilecektir.

Tümü itibariyle personel lehine olan bu yeni yasa ile ayrıca personel aleyhine doğabilecek, özellikle vergisel kayıpların önlenmesi için gerekli düzenlemeler de yapılmıştır. Buna göre, personel yıl içinde hangi tarihte Devlet Personel Başkanlığına bildirilirse bildirilsin 15 Ocak 2006 veya 2. Tip Sözleşmeyi imzalayanlar için geçiş hakkını kullanacakları yılın 15 Ocak tarihindeki vergi dilimleri esas alınmak suretiyle nakil işlemleri yapılacaktır.

Kanunu görmek için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber