İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Memurun enflasyon farkı sorunu çözülebilir

Bu çağrımız Sayın Faruk Çelik'edir. 2014 yılında da enflasyon farkı verilmesi için bütçe kanununa hüküm konularak, memur maaşlarının erimesinin önüne geçilmelidir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Ağustos 2013 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memurun enflasyon farkı sorunu çözülebilir

Bilindiği üzere, memur maaşları konusunda; 2014 yılında taban aylıklarına 175 lira zam ve 2015 yılında yüzde 3+3 zam uygulanması konusunda mutabakata varılmıştır. Öğretmenler için ayrıca 2014 yılında, eğitim öğretim tazminatları 75+75 olmak üzere toplam 150 lira arttırılacaktır.

Söz konusu bu zam, eğitim öğretim hizmetleri sınıfı dışında kimseyi memnun etmemektedir. (ki öğretmenlerin de büyük bir kısmı memnun değildir)

2014 yılında enflasyonun yüzde 6 olması durumunda, maaşı 2500 lira ve üzeri olan memurlar, yılı zararla kapatacak veya zararla kapatmasa dahi sadece reel anlamda maaşını korumuş olacaktır. Enflasyonun yüzde 8'i bulması halinde ise bu zarar daha geniş bir memur kitlesini etkileyecektir. Enflasyonun yüzde 8'i de geçmesi durumunda zarar çok daha büyük olacaktır.

Yıllardır, memurlar enflasyon oranında zam almaktadır. Refah payından hiç yararlanamamaktadır. Örneğin yüzde 4+4 zam alınmakta ancak yıl sonunda enflasyon yüzde 8 çıktığı için aslında memur reel anlamda sadece maaşını korumaktadır.

Bu yıl memurları temsilen toplantıya katılanların zaafiyeti nedeniyle, 2014 yılında enflasyon farkının verilmesi unutulmuştur.

Sayın Faruk Çelik, unutulan bu zammın bütçe kanununa eklenmesi konusunda Başbakanı bilgilendirerek, memurların gönlünü kazanabilir. Faruk Çelik, nasıl olup da bu zamma bir sendika başkanını ikna etmişse, aynı ikna gücüyle Başbakan Erdoğan'ı da ikna edebilir. Başbakanı ikna etmek, memurları temsil konumunda olan sendika temsilcilerini ikna etmekten daha zor olamaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber