Hürriyet'in 'İçkili Öğretmenevi Taşlandı' Haberi Yalanlandı

Hürriyet'in kullandığı başlık "İçki içen öğretmenlere taş yağmuru"... Haber Doğan Haber Ajansı muhabiri Yılmaz Özmez'e dayanıyor. Haberin değişik versiyonları Milliyet, Radikal ve Posta gazetesinde de yayımlandı. Haberde "Aydın'ın Söke İlçesi Öğretmenevi'nin alkollü içki içilen restoran bölümü taşlı saldırıya uğradığı" iddia edilmektedir. Peki gerçek ne? İşte memurlar.net'e iletilen açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Şubat 2006 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenevi restoranını taşladılar (Milliyet)

Öğretmenevine taşlı saldırı (Radikal)

Posta gazetesinin internet sitesi bulunmamaktadır.

Hürriyet'in 24. sayfasında yer alan haber öğlene doğru internet sitesinden çıkarılmıştır.


Değerli Kamuoyu?..

20.02.2006 Tarihli ?İçki içen Öğretmenlere taş yağmuru? adlı haber gerçeği yansıtmamaktadır. Söke Öğretmenevi konum itibarı ile ilçenin merkezindedir. Merkezde olmasına rağmen Restoran bölümünün arkasında boş arazi ve evler vardır.

18.02.2006 Cumartesi günü saat 19.30-20.00 arası boş arsa ve evden atıldığını tahmin ettiğimiz 2 adet taş restoran bölümünün 2 adet üst camını kırmış olup, bu olayda herhangi bir yaralanma yada garsona taş isabet olayı olamamıştır..

Ayrıca olayla ilgili yayınlanan resmin olayla hiçbir ilgisi yoktur.

Bu olaydan restoran bölümünde bulunan yemek yiyen ve maç seyreden müşterilerimiz paniklemeyip, restoranımızı terk etmemişlerdir.

Rutin işleyiş devam etmiş restoranımız saat 23.00 normal mesaisini tamamlamıştır.

Olay anı polise bildirilmiş olup gerekli işlem ve inceleme yapılmıştır.

Bu olayı çarptırarak kamuoyunu yanıltan Söke DHA muhabiri Yılmaz ÖLMEZ'i bu haberi hazırlarken daha dikkatli olmaya davet ediyoruz.

Mustafa ÇELİK
Söke Öğretmenevi Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber