İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Görevde yükselmede sözlü sınav dönemi

Görevde yükselmede, liyakat yerine torpili esas alacak yönetmelik değişikliği, Resmi Gazetede yayımladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Ağustos 2013 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görevde yükselmede sözlü sınav dönemi

Bakanlar Kurulu, tüm görevde yükselme yönetmeliklerinin genel çerçevesini belirleyen genel Görevde Yükselme Yönetmeliğini önemli şekilde değiştirdi.

Yönetmelik, 1999 yılından bu yana ilk kez bu derece önemli ölçüde değiştirilmektedir. Değişikliklerde esas olarak torpile kapı aralayacak düzenlemeler esas alınmıştır.

Yönetmelik değişikliğinin tam metni için tıklayınız.

İŞTE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

İLÇE MÜDÜRÜ KADROLARI İLE AYNI DÜZEYDEKİ BENZER GÖREVLER DE GÖREVDE YÜKSELME DIŞINA ÇIKARILDI

Görevde yükselme yönetmeliğinin hükümlerinin uygulanmayacağı "ilçe müdürü" ifadesi "ilçe idare şube başkanlıkları ile bunlarla aynı düzeydeki diğer görevlere" şeklinde değiştirilmiştir.

AVUKATLAR ARASINDAN HUKUK MÜŞAVİRİ KADROLARINA YAPILACAK ATAMALAR GÖREVDE YÜKSELME DIŞINA ÇIKARILMIŞTIR

Avukat kadro veya pozisyonlarından hukuk müşaviri kadro veya pozisyonlarına yapılacak atamalarda görevde yükselme yönetmeliği hükümleri uygulanmayacağı hüküm altına alınmıştır.

KURUMDA 2 YIL ÇALIŞMIŞ OLMA ŞARTI KALDIRILDI

Genel çerçeve görevde yükselme yönetmeliğinin 6. maddesinde, görevde yükselme niteliğindeki kadrolara atama yapılabilmesi için hem belirli bir süre kurumda çalışmış olması hem de bu sürenin en az 2 yılının o kurumda geçmiş olması şartı aranıyordu.

Görevde yükselme ilanına çıkan kurumda 2 yıl çalışmış olma şartı arayan hüküm kaldırılmıştır.

Görevde yükselme için belirli bir süre çalışmış olma şartı arayan hükümdeki zorunluluk da kaldırılmıştır. Kurum isterse, bu şartı koyacaktır.

ŞUBE MÜDÜRÜ VE MÜDÜRLÜK KADROLARINA YAZILIYA EK OLARAK SÖZLÜ SINAV ŞARTI GETİRİLDİ
SÖZLÜ SINAVA BEŞ KATI ADAY ÇAĞRILACAK

Yapılan düzenleme ile şube müdürü, müdür ve bu düzeydeki kadrolar için açılacak görevde yükselme sınavlarında yazılı sınava ek olarak sözlü sınav da uygulanacaktır. Sözlü sınava, yazılı sınavda en yüksek puan alan 5 katı aday çağrılacak. Yazılı sınavda 70 barajı olmamasına rağmen, sözlü sınavda 70 barajı aranacaktır. Başarı puanı olarak sözlü sınav sonuçları esas alınacaktır.

Şef, memur gibi kadrolar için açılacak görevde yükselme sınavlarında ise sadece yazılı sınav uygulanacaktır. Başarı puanı olarak da yazılı sınav puanları esas alınacaktır.

GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ KALDIRILDI
GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ KALDIRILDIĞI İÇİN UYGULANACAK SINAVA HERKES BAŞVURABİLECEK, YANİ ADAY SINIRLAMASI KALDIRILDI

Görevde yükselme sınavına katılmak için aranan görevde yükselme eğitimi uygulaması kaldırıldı. Ayrıca daha önce personel değerlendirme formu esas alınarak, en yüksek puanlı 3 katı adayın eğitime alınmasını öngören düzenleme de kaldırılmıştır.

YAZILI SINAVDAKİ 70 PUAN ŞARTI KALDIRILDI
KURUMLAR KENDİSİ SINAV YAPABİLECEK

Yazılı sınavda 70 puan alma şartı aranıyordu. Bu şart kaldırıldı. Yazılı sınavda kaç puanın esas alınacağı, kurumca belirlenecektir. Ayrıca mahalli idareler ve üniversiteler için bu sınav merkezi olarak yapılacak. Diğer kurumlar ise kendileri yapabileceği gibi ÖSYM, MEB, TODAİE veya üniversitelere yaptırabilecek.

BOŞALACAK KADROLARA YEDEKLERDEN ATAMA YAPILABİLECEK

Hali hazırdaki yönetmelik hükümlerine göre, sadece ilan sırasında boş kalan kalan kadrolara yedekler arasından atama yapılabilmektedir. Yapılan yeni düzenlemeye göre sadece boş kalanlara değiş, ilanda belirtilmeyen boşalacak kadrolara da yedekler arasından atama yapılabilecektir.

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ İŞLEMLERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMADI

Yapılan düzenleme sırasında unvan değişikliği niteliğinde olan kadrolara yapılacak atamalarda ise değişiklik yapılmadı

KURUMLAR 6 AY İÇİNDE YENİ YÖNETMELİK ÇIKARACAK

Kurumlar, 6 ay içinde yeni yönetmelik çıkaracak. Yeni yönetmelik çıkarılana değin eski yönetmelikler uygulanacak.

31 AĞUSTOSTAN ÖNCE DUYURUSU YAPILMIŞ YÖNETMELİKLER

Başvuru süresi ve eğitim işlemleri 31 Ağustostan önce tamamlanmış görevde yükselme işlemleri hakkında eski yönetmelik hükümleri uygulanacak

PERSONEL DEĞERLENDİRME FORMU KALDIRILDI

Sözlü sınav esas alınacağı için, görevde yükselme yönetmeliğinin ekinde yer alan ve kıdemi ve bazı belgelere göre puan verilmesini içeren personel değerlendirme formu kaldırılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber