Görevde yükselme dönemi resmen bitti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Eylül 2013 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görevde yükselme dönemi resmen bitti

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik'te 31.08.2013 tarihinde çok önemli ve köklü değişiklikler oldu. Bu değişiklikle resmen görevde yükselme dönemi bitmiştir.

Daha önce Genel Yönetmelikte önemli değişiklikler yapılmış ancak, Danıştay 5. Dairesinin 2/10/2012 tarihli ve E:2012/4736 sayılı kararıyla (e) bendinde yer alan ',Sosyal Güvenlik Kurumunda sosyal güvenlik merkezi müdürü kadroları, Spor Genel Müdürlüğünde gençlik merkezi müdürü kadroları, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünde yurt müdürü kadroları' ibaresi ile (g) bendinde yer alan; ',ilçe müdürü kadrolarına,' ibaresinin yürütmesi durdurulmuştu.

Yapılan yeni değişikliklerle bu Yönetmeliğin kapsam maddesinde yapılan genişlemeler ve diğer maddelerinde yapılan sözlü sınava ilişkin değişiklikler görevde yükselme bekleyen büyük bir memur kesimini daha da karamsarlığa sevketmiştir. Bu köşeden Yönetmeliğin sorunlarını ve çözüm önerilerini belirtmiştik. Ancak, yapılan değişiklik referans peşinde koşan memur sayısını arttıracağa benziyor.

Yönetmelikte köklü olarak neler değişti?

31.08.2013 tarihli ve 28751 sayılı Resmi Gazete'de Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte köklü değişiklikler yapılmıştır. Bu değişikliklerden birisi de daha önce Danıştay 5. Dairesi tarafından yürürlüğü durdurulan sınavsız atamalarla ilgilidir. Hatırlanacağı üzere, 1- Sosyal Güvenlik Kurumu'nda sosyal güvenlik merkezi müdürü kadroları, 2- Spor Genel Müdürlüğü'nde gençlik merkezi müdürü kadroları, 3- Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nde yurt müdürü kadroları',4- İlçe müdürü kadroları sınavsız hale getirilmişti ve Danıştay 5. Dairesi bu düzenlemeyi iptal etmişti.

Ancak, yeni düzenlemeyle Danıştay'ın iptal ettiği düzenleme genişletilerek yeniden Yönetmeliğe konulmuştur. Buna göre Yönetmeliğin 2'nci maddesinde sınavsız atanacaklar arasında sayılan ilçe müdürlüğü kadroları 'ilçe idare şube başkanlıkları ile bunlarla aynı düzeydeki diğer görevlere sınavsız atama yapılacağı hükmü getirilmiştir.

Ahmet Ünlü'nün yazısının devamı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber