Maliye Bakanlığı, Özel Sağlık Kurum ve Kuruluşlarının Sözleşme Yapmaları Hakkında genelge yayımladı

Haber Giriş : 26 Aralık 2003 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, Özel Sağlık Kurum ve Kuruluşlarının Sözleşme Yapmaları Hakkında genelge yayımladı

T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

KONU: Tedavi Gideri

1/2/2003 tarih ve 25011 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan tedavi yardımına ilişkin 3 seri nolu 2003 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı ile getirilen düzenlemelere ilave olarak aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

Resmi sağlık kurum ve kuruluşları yanında özel sağlık kurum ve kuruluşlarında da kamu personeli ve emeklileri ile bunların bakmakla yükümlü bulundukları aile fertlerinin tedavilerinin sağlanması uygulaması; 30.5.2003 tarihli ve 25123 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Teşhis ve Tedavi Amacıyla Özel Sağlık Kurum ve Kuruluşlarına Hasta Sevkine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ ile konuya ilişkin Bakanlığımız ve T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ile ilgili dernekler arasında imzalanan protokol esaslarına göre sürdürülmektedir.

Resmi hasta kabul edecek olan özel sağlık kurum ve kuruluşlarının, söz konusu protokol hükümlerine göre, dernekler aracılığı ile Bakanlığımız ve T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ile birlikte sözleşme yapmaları gerekmekte olup, söz konusu özel sağlık kurum ve kuruluşlarında resmi hastaların muayene ve tedavilerini gerçekleştirecek doktorların kamuda çalışmaması ve full-time çalışması gerekmektedir.

Ancak, Bakanlığımıza yapılan başvurulardan bazı özel sağlık kurum ve kuruluşlarınca ilgili Kurumlarla sözleşme yapılmaksızın hasta kabulüne devam edildiği ve tedavilerinin yapıldığı anlaşılmaktadır.

Buna göre, resmi hasta kabul edecek olan özel sağlık kurum ve kuruluşlarının yetki verdikleri dernekler aracılığı ile T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ile Bakanlığımız arasında sözleşme yapmaları gerekmekte olup, 15.1.2004 tarihinden sonra sözleşme yapılmadan kabul edilen hastalara ait tedavi giderleri ödenmeyecektir. Bu tarihe kadar yapılmış olan tedavilere ait giderler; 30.5.2003 tarihli ve 25123 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Esas ve Usuller ile ilgili Genelgeler çerçevesinde ödenecektir.

Diğer taraftan, imzalanan Protokolde, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında kamuda çalışmayan ve full-tıme doktor çalıştırılması zorunlu görüldüğünden, kamuda çalışan doktorların özel sağlık kurum ve kuruluşlarında part-tıme çalıştıklarının tespit edilmesi halinde, bu kurumlara hasta sevki yapılmayacağı gibi tedavi giderleri geri ödeme kurumlarınca hiçbir şekilde ödenmeyecektir.

Protokol ve sözleşme metinlerine ilişkin olarak Bakanlığımız Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün ?www.bumko.gov.tr? sitesinden bilgi alınabilecektir.

Bilgilerini ve gereğinin buna göre yapılmasını ve konunun ilgili birimlere duyurulması hususunda gereğini arz ve rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber