Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Hala Yayımlamadı

Az sayıdaki kadroyı seçmek için sınav yapılmaktadır. Zira, sınav en iyi eleme usulüdür. Ancak sınavları da insanlar yapmakta ve her sınavda insan olmaktan kaynaklanan hatalar bulunmaktadır. Bu hataların değerlendirmesinin en iyi yöntemi ise sınav soru ve cevaplarının, sınav sonrasında yayımlanmasıdır. Ancak, bu kültür hala yerleşmemiştir. Bunun son örneği, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce yapılan ilköğretim müfettişliği sınavında yaşanmış ve hala sınav soru ve cevapları yayımlanmamıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Şubat 2006 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıda, forumda benzer çok sayıda şikayetin yer aldığı bir adet görüşe yer verilmiştir.

1- Sınava gereken önemi vermeyip ciddiyetsiz, lakayt ve sorumsuz davrandıkları için,

2- Şimdiye kadar sınav ağırlığının %30'unu müfettişlik alanından sormalarına rağmen hiç uyarısız bu defa farklı bir uygulama yaptıkları için,

3- Özel alan bilgisi ile ilgili sorularda Edebiyatçıya Edebiyat, Tarihçiye Tarih?vs sorarken Sınıf Öğretmenleri ve Eğitim Yönetimi ve Denetimi mezunlarına özel alan değil de daha çok meslek bilgisi yani pedagojik formasyon sordukları için, (Böylece sınıf öğretmeni ve eğitim yönetimi ve denetimi mezunlarına ilgili yönetmeliğe aykırı olarak %60 oranında meslek bilgisi sorulmuş oldu.)

4- Sınıf öğretmeninin özel alanıyla ilgili sorularda okul öncesinin amacını sordukları için,( sınıf öğretmeni özel alanıyla okul öncesi eğitimi nasıl bağdaştırdılar anlamak mümkün değil.)

5- Sınav öncesindeki organizasyon rezaleti için, (Kiminin sınav yeri doğru değildi, kiminin cevap kağıdında farklı branş yazıyordu)

6- Ankara'daki sorumsuz öğretmen arkadaşları gözlemci olarak görevlendirdikleri için, (Bu adamlar cevap kağıdında yanlış branş yazıyorsa tutanak tutmak zorunda olduklarından bile habersizdiler.)

7- Sınava cep telefonu alınıp buna karşı önlem alınmadığı için,

8- Sınavda cep telefonuyla mesajlaşanlara gerekli işlemi yapmadıkları için,(Ayrıca derhal bu konuda bakanlığın ilgililer hakkında soruşturma açmasını dört gözle bekliyorum.)

9- Ve hala sınav soru ve cevaplarını yayımlamadıkları için,

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün yetkililerini kınıyorum.

Memurlar.net'in notu: Sınava ilişkin soru ve cevap paylaşımı için forumu kullanınınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber