ÖSYM'nin sözü Gül'den onay alana kadarmış...

ÖSYM daha önce büyük sınavların sorularını yayınlayacağız derken, son yaptığı açıklamasıyla bu sözünü tutmadı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Eylül 2013 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM'nin sözü Gül'den onay alana kadarmış...

Hatırlanacağı üzere torba kanun görüşmelerinden bu yana, ÖSYM'ninn Bilgi Edinme Hakkı Kanununa eklemeye çalıştığı düzenlemeye karşı kamuoyunu uyarmaya çalışıyoruz.


Memurlar.net'in 2 Temmuz'da yayınladığı haber:
Ortak kamunun yararı, ÖSYM'ye feda edilmemelidir

19 Temmuz'da gazetelere verilen ilan:
Gül'e, ÖSYM başvurusu


Torba Kanun, yasalaştıktan sonra Cumhurbaşkanı Gül'e gönderilmişti. Memurlar.net olarak o gün yaptığımız açıklamada, Cumhurbaşkanlığı makamına, torba yasası sadece bu gerekçeden veto etmesini önermiştik. 19 Temmuzda yaptığımız bu açıklama sonrasında, ÖSYM bir gün sonra açıklama yapmış ve "Büyük sınavların soru ve cevaplarını yayınlayacağız" demişti. Tıklayınız.

Sanıyoruzki bu açıklama sonrasında, torba yasa veto edilmemişti.

Ancak, ÖSYM 29 Ağustos'ta yaptığı açıklamada sanki daha önce böyle bir açıklama yapmamış gibi "sadece sınav sorularının yüzde 10'unu yayınlayacağız" demiştir.

ÖSYM, yürürlüğe koyduğu uygulamayla, adayların en temel haklarından birisini askıya almaktadır. Bu saatten sonra hiçbir aday ne sınav sorusunu görebilecek ne de hangi soruya doğru veya yanlış yanıt verebildiğini takip edebilecektir.

ÖSYM, 29 Ağustos tarihinde aldığı kararı gözden geçirmeli ve daha önce kamuoyuna deklare ettiği şekilde büyük sınavların sorularını yayınlamaya devam etmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber