Hastanede ihmal sonucu öldü iddiasına soruşturma

Zonguldak Valiliği, 5 yaşındaki Çağrı Karakoç'un hastanede ihmal sonucu öldüğü iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2013 14:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Hastanede ihmal sonucu öldü iddiasına soruşturma

Zonguldak Valiliği, 5 yaşındaki Çağrı Karakoç'un ihmal sonucu öldüğü iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Korkut Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5,5 yaşındaki Çağrı Karakoç'un kaldırıldığı hastanede ölmesine ilişkin soruşturmanın başlatıldığını belirterek, "Zonguldak Valiliği ve Cumhuriyet Başsavclığınca ihmal konusunda soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın neticesini kamuoyuyla paylaşacağız. Hassasiyetle konuyu takip edeceğiz" dedi.

Karaman beldesinde bu yıl okula başlayacak olan 5,5 yaşındaki Çağrı Karakoç, annesi Selma ve dedesi Cemal Karakoç tarafından "yüksek ateş" şikayetiyle dün akşam Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürülmüştü.

Hastanenin acil servisinde yapılan yaklaşık 45 dakikalık tedavisinin ardından taburcu edilen Çağrı Karakoç, ailesi tarafından götürüldüğü evlerinde tekrar rahatsızlanması üzerine Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Çağrı Karakoç'un cenazesi, hastanede yapılan otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi.

- "İhmal bulunursa şikayetçi olacağım"

Hastane önünde gazetecilere açıklama yapan Baba Turgay Karakoç, oğlunun, hastanede yapılan "yanlış iğne" nedeniyle hayatını kaybetiğini savundu.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğünde maden işçisi olarak çalıştığını ifade eden Karakoç, "İşten geldikten sonra ailemin çocuğumuzu Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdüğünü öğrendim. Aradan fazla bir zaman geçmeden ailem eve geldi. Çocuğum eve geldiğinde vücudu mosmordu. Ne olduğunu sorduğumda ailem bana 2-3 iğnenin karıştırarak enjekte edildiğini, kan ve idrar tahlili yapılmadan iğne yapıldığını söyledi. 'Çocuğun ateşi düşünce yarın polikliniğe gelin' demişler. Çocuğumuza ne enjekte edildi de bu hale geldi. Hastaneye getirdiğimizde kalp masajı falan yaptılar. Sonra bize yaşamını yitirdiği söylendi. Oğlumun ölümüyle ilgili herhangi bir ihmal bulunursa şikayetçi olacağım" diye konuştu.

Dede Cemal Karakoç da torununu, hastanenin acil servisine getirdiklerinde iğne yapıldığını ve kan ile idrar tahlili yapılmadığını iddia ederek, "İğnenin yapılmasının ardından doktora, 'torunumda ishal ve bulantı başladığını' söyledim. Bunun üzerine reçete yazarak polikliniğe gelmemizi söyledi. Orada tahlili yapılmadı. Doktor kalkıp torunumu yerinden kalkıp muayene bile etmedi. Eğer torunumun ölümüyle ilgili ihmal varsa suçluların cezasını çekmesini istiyoru" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber