Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Kapsam Dışı Personel Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Haber Giriş : 26 Aralık 2003 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOTAŞ
26.12.2003

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Kapsam Dışı Personel Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik

MADDE 1- 07/06/2001 tarihli ve 24425 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Kapsam Dışı Personel Yönetmeliği'nin 43 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 43- Çıkarma Sebepleri: Gözaltına alınan personel bunu belgelediği takdirde, kanuni gözaltı süresince ücretsiz izinli addedilir. Ancak, gözaltında geçen süre sonunda tutuklanan ve tutukluluğu ve bu Yönetmeliğin 41 inci maddesinde belirtilen bildirim süresini aşan personelin hizmet akdi feshedilir. Bu yönetmeliğin 41 inci maddesinde belirtilen bildirim süresine kadar süren tutukluluk halinde, tutuklu kalınan süre kadar personel ücretsiz izinli kabul edilir.

Yeniden İşe Alma Şartları:
a) Tutukluluğun;
1. Kovuşturmaya yer olmadığı,
2. Beraat kararı verilmesi,
3. Kamu davasının düşmesi veya ortadan kalkması,
4. Adi suçlardan yargılanmaları, tutuklu olarak devam ederken tahliye edilmesi,

durumlarından biri ile 6 ay içinde son bulması ve işçinin bu tarihten itibaren 1 hafta içinde işine dönmesi halinde, Teşekkül tarafından emsallerinin hakları ile işe alınırlar. Personelin 6 aydan sonra beraat etmesi ve serbest bırakıldıktan sonra 1 hafta içinde Teşekküle müracaatı halinde, bu konudaki yetkili mercilerin personelin işe alınması konusunda müsbet mütaala vermeleri neticesinde Teşekkül, personeli eski kadrosuna veya o kadro münhal değilse eski kadrosuna uygun bir kadroda işe alır. Bu halde işe tekrar alınan personelin eski kıdem hakkı saklıdır.

b) Adi suçlardan yargılanmaları tutuklu olarak devam edenlerden,
-6 aya kadar daha fazla ceza alan,
-6 aydan fazla ceza alıp, cezası ertelenen, paraya çevrilen veya af ile sonuçlanan ve iyi hali nedeni ile 6 aydan fazla ceza aldığı halde 6 aydan önce tahliye edilen,
personelin tekrar işe başlatılmaları, Teşekkülün takdiri ile mümkündür.

c) İşe almada aranan şartlarını kaybedenlerle işe alma şartlarından herhangi birini sonradan taşımadıkları anlaşılanlar tekrar işe alınmazlar."

Yürürlük
MADDE 2-
Bu yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 3-
Bu yönetmelik hükümlerini BOTAŞ Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber