4/B'li Sağlık Personeline Yönelik Açıklamalar

Sağlık Bakanlığı, ÖSYM'nin yerleştirmesi ile 10 bini aşkın adayı 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre görevlendirdi. Bakanlık ilk olarak 4/B'li personele becayiş hakkı tanıdı. Becayiş hakkının yoğun ilgiyle karşılaşmasından dolayı başvurular 1 Mart tarihine kadar uzatılmıştır. 657 sayılı Kanunun 4/ Bmaddesine göre istihdam edilecek sözleşmeli personele ilişkin son gelişmeler hakkında tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Şubat 2006 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Becayiş için başvuru hakkı, 1 Mart 2006 tarihine kadar uzatılmıştır. Bakanlığın konuya ilişkin resmi açıklaması için tıklayınız.

Diğer taraftan, söz konusu sağlık personeli, becayiş ilanları için sitemizin http://becayis.memurlar.net adresini kullanabilirler. Bu adrese ilan bırakabilmek için memurlar.net üyesi olmak gerekmektedir. (Not: mynet uzantılı maile sahip olanlar sitemize üye olamamaktadır.)

2- Bakanlık bazı hastanelerle sözleşme imzalamış personele kolaylık tanımıştır. 4857 sayılı Kanuna göre "Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi" gerekmektedir. Bu da, bildirimden itibaren, iş süresine göre, 2 hafta ile sekiz hafta arasında değişmektedir. İşte Bakanlık bu personelin mağdur olmaması için, bu durumdakilere süre hakkı tanımıştır. Buna göre bu durumdaki personel şimdi sözleşmelerini fesh edebilir ve en fazla 8 hafta boyunca çalışarak (İşi üç yıldan fazla sürenler) daha sonra da 4/B'ye göre çalışabilir. Bu konuya ilişkin Bakanlık açıklaması için tıklayınız.

4- Bakanlık doğum yapmış adaylara kolaylık tanımış ve durumdakilere doğum iznini kullanma hakkı tanımıştır.

4- Bakanlık sözleşme ücretlerini ve hizmet sözleşmesini yayımlamıştır. Bakanlık, yayımladığı cetvellerde yer alan ücretlere döner sermaye dahil değildir. Bu tutarlara emsali personele ödenen miktarda döner sermaye ödenecektir. Konuya ilişkin detaylar için tıklayınız.

Sitemizin 4/B'lilere yönelik özel kategorisi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber