Bayan trafik polisi memuru bunu da yaparsa...

Ankara Yenimahalle, bir trafik polisi terörüne sahne oldu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Eylül 2013 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bayan trafik polisi memuru bunu da yaparsa...

Geçtiğimiz hafta Ankara Yenimahalle, İstanbul Yolu üzerinde yaşanan olayda, 06 DG ... plakalı aracıyla seyahat eden M.A. adlı vatandaş en sağ şeritte yoluna devam ederken, sağdaki inşaat çalışmasından dolayı mesafe kontrolünü yapıp, sola sinyalini vererek orta şeride geçti.

Ancak, önüne geçtiği araç polis aracıydı ve bu orta şeride geçişten sonra olanlar oldu. Oysaki M.A., orta şeride geçerken arkadaki aracın polis aracı olduğunu görmüştü ve kurallara aykırı bir işlem yapmamıştı.

Arkadaki polis aracı önce sesli anonsta bulundu. Daha sonra trafiğin güvenliğin tehlikeye atarak M.A. yönetimindeki aracın önüne geçti ve aracı durdurdu. Yol ortasında aracı durduran S. E adlı polis, nasıl olurda önüne geçtiğini yönünde sözlü olarak sorgulama yapmaya başlar. Bundan sonrasını ise M.A. şu şekilde anlatıyor:

"Yol ortasında durdurup sözlü olarak sorgulamaya başlayınca ben memura hiçbir şekilde saygısızlık yapmadan yaptığım şeyin yanlış olmadığını sağdaki iş makinalarından dolayı en doğal şey olduğunu izah etmeye çalıştım. Ama polis hanım aracımızı kenara çektirip el kol hareketi yaparak gururumu yıpratacak ses uslubuyla beni şerit değiştirme durumları hakkında sorgulamaya başladı. Kendisine doğal olarak bana hakaret etmemesi için, "madem yaptığım iş yanlış ozaman cezam neyse yazarsan öderim" deyince, ehliyet ve ruhsatıma el koyarak aracını takip etmemi söyledi. Polis hanım, İstanbul yolıunda defaaten hız ve şerit ihlalleri yaparak bizi peşine takıp Demet Lalegül Trafik kontrol merkezindeki görevlilere götürüp teslim etti. Ben de ordaki memurlara; "bakın bana ceza yazmadan önce bir dinleyin" deyince ordaki memur da "ben bişey yapamam, bana söyleneni yazarım" dedi .

Biz de tekrar bayana yanlış yaptığını, bunu haketmediğimizi usulünce söyleyince, daha da tahrik edici uslüpla el kol hareketleriyle bizi aşağılayıp, cezayı yazan memura da o maddeden değil diğer maddeden yazmasını emredince, yazılan cezamız 97 TL'den 166 TL'ye çıkarıldı.

Biz de bu olay esnasında S. hanımın yanında oturan ismini Yusuf diye beyan eden sivil memura; "siz de olaya şahitsiniz neden müdahale etmiyorsunuz" deyince "ben karışmam" cevabını aldık

Bu arada cezayı yazan memur "itirazınız varsa mahkemeye gidersiniz" deyince biz de bize yazılan memurdan, 97 TL den 166 TL'ye çıkarılan n ceza makbuzumuzu alıp ayrıldık

Olay esnasında bize statü yetkisini kullanarak bizi sıradan vatandaş profiline sürükleyen vede el kol hareketleri yaparak yüksek sesle bağırarak bize hakaret eden ...sicil nolu S.E., olay esnasında polis aracında bulunan adını Yusuf olarak açıklayan sivil memurdan; cezayı yazarken bizi dinleme zahmetinde bulunmayıp yazılan cezayı 97 TL'den 166 TL'ye evrak üzerinde karalama yaparak değiştiren memurdan şikayetçiyiz"

M.A. konuyu hem Cumhurbaşkanlığına hem de Başbakanlığa iletti. Cumhurbaşkanlığı konuyla ilgilenmeyeceği yönünde cevap verdi. Başbakanlık BİMER ise henüz şikayet başvurusuyla ilgili bir işlem yapmış değil...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber