500 öğretmen adayının ataması yarın yapılacak

Haber Giriş : 28 Aralık 2003 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
500 öğretmen adayının ataması yarın yapılacak

Öğretmen adaylarına ?yeni yıl sürprizi' yapmak istediklerini söyleyen Milli Eğitim Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Maliye'den alınan kadro izniyle yarın 500 yeni öğretmen atamasının yapılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, yarın 500 kişilik yeni bir öğretmen ataması yapıyor. Yılbaşından iki gün önce gerçekleştirilecek atama ile 2004 yılına 500 kişi öğretmen olarak girecek. Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'na 500 yeni öğretmen kadrosu verdi. Yeni kadro, Kasım 2002'deki atamada fen edebiyat fakültelilerin tercih edilmesi nedeniyle atanamayan 398 eğitim fakültesi mezunu için kullanılacak. Maliye Bakanlığı'ndan kadro aldıktan sonra Başbakanlık'tan da ?atama izni' alan Milli Eğitim, yarın atama işlemini sonuçlandıracak. Eski bakan Prof. Dr. Necdet Tekin tarafından 14 Kasım 2002'de 5 bin fen edebiyatlı ve 750 eğitim fakültesi mezunu, öğretmenliğe atanmıştı. Ancak Danıştay bu atama işleminin yürütmesini durdurmuştu. Mahkeme, eğitim fakültesi mezunlarından 70'in üstünde puanı olanlar bitmeden fen edebiyatlıların atanmasını, ?kamu yararı, Milli Eğitim Temel Kanunu ve Talim ve Terbiye Kurulu kararına aykırı olduğuna' karar vermişti. Danıştay'ın Milli Eğitim Bakanlığı'nın itirazını da reddetmesi üzerine bakanlık, 14 Kasım 2002'deki atamaya başvuruda bulunan ve 70'in üstünde puan alan 398 kişiyi atamak için Maliye Bakanlığı'ndan 500 kişilik kadro istemişti.

Öğretmen adaylarına, Ramazan Bayramı öncesinde yaptıkları atama gibi bir ?yeni yıl sürprizi' yapmak istediklerini kaydeden bakanlık Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, amaçlarının geçen sene öğretmen olabilecek iken bu haktan mahrum kalan adayların mağduriyetlerini gidermek olduğunu söyledi. ?Ya, bir senedir öğretmenlik yapan 5 bin öğretmenin atamasını iptal edecektik ya da atanamayanlara bu şansı verecektik.? diyen Kaya, 500 kadrodan geriye kalacak 102 kadronun ise bu yıl başvuruda bulunan adaylar arasında ihtiyaç olan diğer branşlarda değerlendirileceğini belirtti.

Öte yandan bakanlık, öğretmenlerin özür grubu tayinlerini parayla yaptırdığını iddia eden bazı kişiler olduğunu öğrenerek vatandaşları uyardı. Öğretmenlerin sağlık ve eş durumu gibi özür grubu nakillerinin ?Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği' kapsamında yarıyıl tatilinde yapılacağını hatırlatan bakanlık, ?Tayinlerle ilgili arzu edilmeyen, olumsuz, yalan ve yanlış bilgilerin kasıtlı olarak yayılmaya çalışıldığı ve dolayısıyla vatandaşlarımızın aracı bulma gayreti içine girdiği duyumları alınmaktadır. Bakanlığımızca yapılan her türlü idari iş ve işlemler, hukuk devleti anlayışının bir gereği olarak mevzuatlar çerçevesinde yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın yalan ve yanlış bilgilere inanarak zarara uğramamaları ve üzülmemeleri için bu bilgileri yaymaya çalışanlara veya aracılık görevi üstlenenlere itibar etmemeleri ve dikkatli olmamaları menfaatlerine olacaktır.? şeklinde açıklama yaptı.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber