Yüksek Lisans Yapan Öğretmenlere Kötü Haber 2

Bakanlar Kurulu tarafından TBMM'ye sevk edilen kanun tasarısını 10 Şubat tarihinde yayımladık. 11 Şubat tarihinde, tasarıda yer alan bir madde ile, yüksek lisans ve doktora yapanlara ek ders ücretlerinin zamlı verilmesi uygulamasının kaldıracağını açıkladık. Tasarı, 28 Şubat'ta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü ve konuya ilişkin bu maddede hiç bir değişiklik yapılmadı. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mart 2006 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, 28 Şubat tarihinde denge tazminatı yasa tasarısını görüştü. Bu tasarıda, yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlerin mağduriyetinin giderilip giderilmediğine dair medyada hiç bir haber yer almadı. Bu medyanın konudan bihaber olduğunu göstermektedir. Ancak aynı şekilde, Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir Sen ve Bağımsız Eğitimciler Sendikalarınca da hiçbir açıklama yapılmamıştır.

Konu hakkındaki ilgisizlik nedeniyle sitemizce Plan ve Bütçe Komisyonu raporu araştırılmaya başlandı. Bu rapor bugün itibariyle elimize ulaşmıştır.

Elimize ulaşan ve Plan ve Bütçe Komisyonunun görüşünü yansıtan metne göre yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenleri mağdur eden maddede hiçbir değişiklik yapılmamıştır.

Plan ve Bütçe Komisyonunun değişiklik yaptığı bu kanun tasarısı son olarak TBMM Genel Kurulunda görüşülecek. Burada da kabul edilmesi halinde Sayın Sezer'in onayına gönderilecektir.

Tasarının ilgili maddesinde, Genel Kurulda değişiklik yapılmaması halinde, yüksek lisans ve doktora programını bitiren öğretmenler artık ek dersleri zamlı olarak alamayacktır.

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri, Bu Soruları Maliyecilere Sormalı 20.02.2006
Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Öğretmenler Mağdur Edilmemeli 14.02.2006
Y. Lisans ve Doktora Yapan Öğretmenlere Kötü Haber 11.02.2006
İki Sendikadan Ortak Tepki 14.02.2006

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber