AÖF Sağlık Programında Okuyanlara Kötü Haber

Memurlar hem kendilerini geliştirmek hem de maaşlarında ufak da olsun bir artış getirisi sağlamak amacıyla, memuriyetleri sırasında da öğrenim görmeye devam etmektedirler. Bu çerçevede, Sağlık Bakanlığında ebe, hemşire, sağlık memuru, laboratuar teknikeri çalışan memurların bir kısmı da "AÖF Laborant ve Veteriner Sağlık Programı"nda okumuş/ okumaktadır. Devamı için tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Mart 2006 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hangi üst öğrenimin bitirilmesi halinde maaşlarda artış olabileceği hususu yan ödeme kararnamesi olarak bilenen 2005/8501 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında belirlenmiştir. Bu kararnamenin 4. maddesinin F bendinde şu hükme yer verilmiştir.

"F) Kurumların teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına ait kadrolarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlere, kariyerleri (mesleki üst öğrenimleri) esas alınarak özel hizmet tazminatı ödenir. Kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarından bir kadroya atanılamayacak herhangi bir üst öğrenimi bitirenlere ise bitirdikleri üst öğrenimden dolayı özel hizmet tazminatı ödenmez. "

Bu madde sadece teknik ve sağlık hizmetleri sınıfında okuyanlar için geçerlidir. Maddeye göre teknik ve sağlık hizmetleri sınıfında bulunup da, bulundukları hizmet sınıfına atanabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlerin özel hizmet tazminatı bu mesleki üst öğrenim üzerinden verilecektir.

Ancak, okunulan bir bölüm veya programın mesleki üst öğrenim olup olmadığına YÖK karar vernektedir. YÖK'ün konuya ilişkin kararı aşağıda yer almakta olup, bu kararda AÖF Laborant ve Veteriner Sağlık Programının, sağlık çalışanları (ebelik, hemşirelik, sağlık memuru, laboratuar teknikeri) için mesleki bir nitelik taşımadığı belirtilmektedir.

YÖK'ün bu kararı nedeniyle şuan için bu sağlık hizmetleri sınıfında bulunan ve "AÖF Laborant ve Veteriner Sağlık Programın"da okuyanlar, bu programı bitirdiklerinde zam ve tazminatlarında hiçbir artış olmayacaktır.

İŞTE YÖK'ÜN KARARI

T.C.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI

09.02.2006/ 2216

İlgi: Üniversitelerarası Kurul Başkanlığının 16.01.2006 tarih ve B.31.0.ÜAK.01/257 sayılı yazısı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Laborant ve Veteriner Sağlık Programının, sağlık çalışanları (ebelik, hemşirelik, sağlık memuru, laboratuar teknikeri) için mesleki bir nitelik taşıyıp taşımadığı veya mesleki bir üst öğrenim sayılıp sayılmayacağı konusu 03.02.2006 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında görüşülmüş ve 2547 sayılı Kanunun 2880 sayılı Kanunla değişik 43/b maddesi uyarınca, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığının görüşü de dikkate alınarak, söz konusu programın sağlık çalışanları için mesleki bir üst öğrenim sayılamayacağına karar verilmiştir.

Bilgilerinize arz ve rica ederim.

Prof. Dr. İsa EŞME

Dağıtım

Maliye Bakanlığına
Sağlık bakanlığına
Milli eğitim Bakanlığına
Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığına
ÜAK Başkanlığına
Üniversite Rektörlüklerine

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber