İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Memura Ek Zam'da İki Madde Kabul Edildi

13 maddeli memura ek zam paketinin 2 maddesi, dün Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Diğer maddelerin görüşülmesine 14 Mart 2006 tarihinde devam edilecek. Kabul edilen ilk madde ek ödeme almayan Devlet memurlarına ilk altı ay boyunca 40 YTL, Temmuz ayından itibaren ise 80 YTL ödenmesini öngörmektedir. Dünkü görüşmelerin diğer ayrıntıları için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Mart 2006 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

40+80'in kimlere ödeneceğini düzenleyen ilk maddenin ayrıntılarına ilişkin bilgiler için tıklayınız.

Kabul edilen birinci maddede, 3 ek madde bulunmakta idi.

Ek madde üç 40+80'lik ödemeyi,

Ek madde 4, beş YTL'lik sendika aidatının Devlet tarafından ödenmesini,

Ek madde 5 ise diğer kurumlarda vekaleten veya geçici olarak görevlendirilenlere, vekaleten veya geçici olarak görev yaptıkları kurum personelinin yararlandığı her türlü tazminat, fazla çalışma ücreti ve diğer ödemelerden yararlanamaması öngörülmektedir. Bu maddenin 8 isitisnası yer almaktadır. Bu istisnalara dün verilen önergelerle ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinde görevlendirilenler de eklenmiştir.

Kabul edilen ikinci madde ise ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavlarda başvuru ve tercih hizmetleini yürüten MEB personeline, her bir başvuru kaydı ücretinin yarısının, bu hizmette görev alan personele ödenmesi öngörülmektedir. Maddede dün akşam bir değişilik yapıldı. Önceki düzenlemede ücretin diğer yarısı okul aile birliğine kalmaktaydı. Yapılan yeni değişikliğe göre alınan ücretin yarısı yine personele verilmeye devam edilecek, ancak diğer yarısı okulların acil ihtiyacında kullanılmak üzere okulların bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürlükleri nezdindeki hesaba aktarılacaktır.

Dün tasarının ilk iki maddesi görüşülürken memurlar.net'te yayımlanan haberler şu şekildedir:

İlk madde kabul edildi, sözleşmeli personel de ek ödeme alacak

Zamlı ek derslerin kesilmesi Genel Kurul'da gündeme geldi

4/C'li personelin mali hakları Meclis gündeminde

Memura ek ödeme getiren tasarının ikinci maddesi kabul edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber