Öğretmenlerden 'yemek ücreti' iddiasıyla 1,5 yıl sonra kesinti yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Mart 2006 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEMURLAR NET

İlgi :a) Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğünün 25/11/2005 tarih ve 21316 sayılı yazısı
b) Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğünün 03/03/2006 tarih ve 3995 sayılı yazısı.

Sayın Memurlar.Net ; Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürülğünde yapılan haksız durumu bilgilerinize sunmak istiyoruz.

2004 yılında öğretmenevinde yediğimiz yemeklerin ücretini peşin ödediğimiz halde Müdürlüğümüzün İlgi (a, b) yazılarında; yemek ücretini eksik ödediğimizden dolayı maaşımazdan kesinti yapılmıştır. İlgi (a, b) yazıda Sayıştay raporuna dayanılarak kesinti yaplıdğından bahsedilmektedir. Oysaki Sayıştay raporunda biz memurlar adına zimmet çıkmamıştır.

Bizim görüşümüzce; Müdürlüğümüz, Bakanlığımızdan yemek bedeli adı altında fazla para çekip öğretmenevine aktarmıştır. Öğretmenevinde söz konusu para boya badana, araç alımı, yerlere fayans yapımında ve orada bulunan görevliler arasında pay edilmiş olup, yemek için kullanılmamıştır.

Aradan bir buçuk sene geçtikden sonra eksik ücret yatırdınız diye bizim mart ayı maaşlarımızdan resen zorla kesinti yapılmıştır.

Soruyoruz; 2004 senesinde diğer illlerde olduğu gibi Maliye bakanlığının belirlemiş olduğu rayiç (550.000 tl)bedelden yemek yediğimiz halde neden bir buçuk sene geçtikten sonra rayiç bedeli 1,250,000 milyona çıkıyor. Zamanında bu bedeli belirleyip niye ona göre para istemediler.

Öğretmenevinde görevli sorumlular hakkında ve maaşımızdan zorla kesinti yapan Müdürlüğümüz sorumluları hakkında gerekli inceleme-soruşturmanın yapılması hususunda;

Saygılarımızla arz ederiz.09/03/2006

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Memurları (İMZA)


Memurlar.net'in notu: Geriye doğru zimmet çıkarılamamasına ilişkin geçen yıl hazırladığımız dosyaya ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber